Nunţiul apostolic în România vine în Sălaj. Înaltul prelat va oficia o slujbă împreună cu episcopul greco-catolic de Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miguel Maury Buendía este nunţiu apostolic din 2015 FOTO Arhivă
Miguel Maury Buendía este nunţiu apostolic din 2015 FOTO Arhivă

Reprezentantul Sfântului Scaun în ţara noastră va fi prezent, la finele acestei săptămâni, într-un sat din judeţul Sălaj.

Monseniorul Miguel Maury Buendía, Nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, va participa duminică, 10 septembrie, începând cu ora 10.30, la sfinţirea Bisericii "Schimbarea la Faţă” din localitatea Valcău de Sus.

Slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie vor fi oficiate de către Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, împreună cu Monseniorul Miguel Maury Buendía, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Miguel Maury Buendía s-a născut la Madrid la 19 noiembrie 1955, din familie de origine andaluză. A făcut studiile primare în Colegiul "Sfântul Stanislau Kotska" al părinţilor iezuiţi (Málaga), bacalaureatul la Institutul Naţional "Ramiro de Maeztu" (Madrid), câteva cursuri de muzică în Real Conservatorio Superior de Música din Madrid şi a obţinut licenţa în geografie şi istorie, specializarea "Istoria artei", la Facultatea de Filozofie şi Litere din Universitatea Autonomă, din Madrid.

După ciclul instituţional de studii filozofice şi teologice la "Seminarul Conciliar din Madrid" a primit hirotonirea prezbiterală la 26 iunie 1980 în parohia madrilenă "San Francisco de Borja", fiind încardinat în Arhidieceza de Madrid. La 1 iulie în acelaşi an a fost numit vicar în Parohia "Preasfânta Treime" din Collado Villalba, unde a rămas până în octombrie 1984. În timpul serviciului militar, a fost capelan al Spitalului Militar din Barcelona şi apoi al Şcolii Superioare a Armatei, din Madrid.

Şi-a obţinut licenţa în teologie dogmatică la Universitatea Pontificală din Salamanca şi doctoratul în drept canonic la Universitatea Pontificală "Santo Tomaso in Urbe"; după doi ani de studii diplomatice la "Academia Ecleziastică Pontificală" din Roma, a intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun, la 13 iulie 1987, fiind destinat succesiv ca secretar la nunţiaturile apostolice din Ruanda, Uganda, Marruecos şi Nicaragua (1987-1996) şi consilier la cele din Egipt, Slovenia şi Macedonia, şi Irlanda (1996-2004).

În 1999 a fost numit prelat de onoare al Sanctităţii sale, iar din 2004 s-a ocupat de ţările din sud-estul european în Secţiunea pentru Relaţii cu Statele din Secretariatul de Stat al Vaticanului. De asemenea, a reprezentat Sfântul Scaun în diferite conferinţe şi congrese internaţionale. Cunoaşte italiana, engleza, franceza, slovena şi rus.

În urmă cu nouă ani, Papa Benedict al XVI-lea l-a numit arhiepiscop titular de Italica şi nunţiu apostolic în Kazahstan, Kirghistan şi Tadjikistan. În iunie 2008 a primit consacrarea episcopală în bazilica "Santa Maria Maggiore" din Roma. Între alte distincţii deţine Medalia Ordinului Isabelei Catolice (Regatul Spaniei), Medalia cu placă a Ordinului ecvestru al Sfântului Mormânt din Ierusalim (Sfântul Scaun) şi Medalia Ordinului Milostivirii (Republica din Kazahstan).
În 5 decembrie 2015, Papa Francisc l-a numit pe Monseniorul Maury nunţiu apostolic în România.

Vă mai recomandăm:

Liderul ortodox din Sălaj indignat că nu primeşte bani publici: „Noi, Biserica, ne rugăm la fiecare slujbă pentru mai marii oraşelor şi satelor“

Marş pentru viaţă. Primarul Zalăului, despre căsătoria între persoanele de acelaşi sex: "Este o agresiune aproape brutală împotriva familiei creştine" FOTO VIDEO

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite