Monumentul plăcerilor sexuale în aer liber. Locul în care Mihai Viteazul este omagiat cu sute de prezervative folosite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anual, la început de august, sălăjenii îi aduc un omagiu marelui domnitor FOTO Andreea Vilcovschi
Anual, la început de august, sălăjenii îi aduc un omagiu marelui domnitor FOTO Andreea Vilcovschi

Construit pe vârful unui deal, la doi kilometri de şosea, monumentul dedicat lui Mihai Viteazul la Guruslău a devenit „loc de pelerinaj” pentru cuplurile de îndrăgostiţi.

Amplasat într-o poiană înconjurată de pini, într-un loc ferit şi încărcat de linişte, monumentul de la Guruslău este cunoscut în tot Sălajul ca fiind unul dintre locurile preferate de către amorezi.

Construit în urmă cu 40 de ani, edificiul a fost ridicat în cinstea victoriei obţinute în 3 august 1601 de Mihai Viteazul în faţa lui Sigismund Bathory. A fost, de altfel, ultima bătălie câştigată de către voievodul valah înainte de a fi asasinat, în 8 august 1601.

Dacă în zonă ai şanse mari să găseşti persoane care nu au habar despre semnificaţia istorică a construcţiei, cu greu vei da peste cineva care să nu facă asocierea cu partea erotică. Localnicii s-au obişnuit cu musafirii veniţi chiar din Zalău, de la 12 kilometri distanţă, pentru a urca Dealul lui Mihai, spre poiana unde îşi vor putea da frâu liber iubirii.

Primarul din Hereclean, Dobrai Francisc, spune că practica datează de mai bine de 30 de ani. Amintindu-şi de perioada tinereţii sale, îşi stăpâneşte cu greu zâmbetul când vorbeşte despre aventurile de atunci: „E un loc ferit, unde îndrăgostiţii mergeau încă de acum 30 de ani, dar nu pentru a cinsti memoria marelui voievod. O fac şi acum, fără a ţine cont dacă e zi sau noapte. Merg acolo şi cei tineri, şi cei trecuţi de prima tinereţe, pentru că dragostea nu ţine cont de nimic”.

Sus, la Guruslău, în mijlocul naturii, îşi savurează dragostea departe de ochii lumii, cuplurile de îndrăgostiţi, soţii şi amantele lor, nevestele şi ibovnicii. „Şi cei trecuţi de prima tinereţe merg acolo, unii din ei ca să se ascundă relaţiile extraconjugale”, subliniază primarul din Hereclean.

Claudiu este din Zalău şi nu puţine au fost dăţile în care a bătut drumul Guruslăului pentru o partidă de amor. “Eram tânăr, stăteam cu părinţii şi preferam să merg cu fetele acolo decât să le duc acasă. Rar se întâmpla să fim singura maşină în zonă. Unii urcau până la monument, alţii nu se mai complicau, pentru că drumul este prost şi îngust, aşa că rămâneau la baza dealului. Ce timpuri!”, exclamă nostalgic bărbatul.

În ultimii ani, autorităţile locale au organizat cu regularitate acţiuni de curăţare a zonei şi, de fiecare dată, au găsit în iarbă zeci şi zeci de prezervative. “Nu avem ce face ca să îi ţinem departe de acest loc. Ar trebui să asigur pază 24 din 24 de ore, lucru imposibil. Totuşi, să nu uităm că şi lui Mihai Viteazul i-au plăcut femeile”, se amuză Dobrai Francisc.

Acţiuni de ecologizare au fost organizate şi de către personalul Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, instituţie în a cărei administrare s-a aflat pentru o scurtă perioadă de timp monumentul lui Mihai Viteazul. “Într-un an, am mers acolo cu colegi de-ai mei, cu câteva zile înainte de manifestările prilejuite de omagierea domnitorului, pentru a curăţa zona. Am strâns o mulţime de prezervative”, îşi aminteşte cercetătorul ştiinţific Marin Pop.

De câteva luni, însă, amatorii de plăceri sexuale în aer liber au fost nevoiţi să-şi pună poftele în cui, după ce Consiliul Judeţean Sălaj a demarat lucrările de restaurare a monumentului, iar cuibuşorul de nebunii de la Guruslău nu le mai asigură intimitatea necesară. Investiţia, în valoare de 450.000 de lei, va fi finalizată cel târziu în luna septembrie a anului în curs.

Vă mai recomandăm:

Bunul samaritean din Sălaj. Cine este femeia care atinge cu fapte bune vieţile celor năpăstuiţi

Cine sunt „Nimfele Dace“, tinerele care dansează fermecător şi fac cunoscută în Europa istoria antică a României VIDEO

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite