Ministrul Transporturilor vrea constructori români pe Autostrada Transilvania. „Ne-am săturat de şmecheri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Cuc a fost, sâmbătă, la Zalău FOTO Prefectura Sălaj
Răzvan Cuc a fost, sâmbătă, la Zalău FOTO Prefectura Sălaj

Prezent la Zalău, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a prezentat calendarul pentru mai multe tronsoane din Autostrada Transilvania.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc şi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga s-au aflat sâmbătă, 11 mai, într-o vizită de lucru în judeţul Sălaj. Cu acest prilej, cei doi oficiali au avut o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor publice din localităţi vizate de proiecte de infrastructură rutieră şi au vizitat Gara Jibou.

În acest context, ministrul Cuc a anunţat că trei porţiuni din autostrada Transilvania ce străbat Sălajului au ca termen de depunere a ofertelor a doua jumătate a lunii mai, alte două tronsoane urmând a fi scoase la licitaţie la sfârşitul lui iunie. "Autostrada este, după cum ştiţi, împărţită în mai multe secţiuni. Secţiunea Mihăeşti-Zimbor - 22 mai, depunerea ofertelor, procedura a fost lansată, aşteptăm depunerea ofertelor; secţiunea Zimbor - Poarta Sălajului - 22 mai termen de depunere a ofertelor, procedură lansată, aşteptăm să vedem firmele care vin să depună oferte; secţiunea Nuşfalău - Suplacu de Barcău - 21 mai termen de depunere a ofertelor", a spus oficialul.

Ministrul a ţinut să precizeze că alte două secţiuni, Poarta Sălajului - Zalău - tunelul Meseş, respectiv Mihaeşti - Suplacu de Barcău, vor fi scoase la licitaţie până la sfârşitul lui iunie.

"Astea sunt termenele pe care Compania de Autostrăzi şi le-a asumat în faţa primarilor, în faţa autorităţilor, în faţa presei şi trebuie respectate", a afirmat Cuc, subliniind faptul că şi-ar dori ca licitaţiile să fie câştigate de firme din ţară. "Îmi doresc foarte mult ca la aceste proceduri să fi depus oferte firme serioase, firme româneşti care sunt convins ca pot lucra în asociere la aceste obiective. Este foarte important acest lucru pentru că ne-am săturat de câţiva şmecheri care tot vin în România de ceva timp, iau lucrări, apoi subcontractează la români şi uită să îi plătească", a subliniat ministrul Transporturilor.

Mai puteţi citi:

Zălăuanii au făcut topul celor mai importante proiecte de infrastructură. Cum arată clasamentul

Cinematograf reabilitat cu 10 milioane de lei. Va include singurul planetariu digital din vestul ţării

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite