Zălăuanii au făcut topul celor mai importante proiecte de infrastructură. Cum arată clasamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada A3, cel mai important proiect pentru zălăuani FOTO Asociatia Pro Infrastructura
Autostrada A3, cel mai important proiect pentru zălăuani FOTO Asociatia Pro Infrastructura

Pe parcursul a două luni, cetăţenii şi actorii locali au putut ierarhiza 10 proiecte pe care le consideră esenţiale pentru dezvoltarea Zalăului.

Autostrada A3 Transilvania (Nădăşelu-Suplacu de Barcău), o investiţie estimată de 701 milioane de euro, se află pe primul loc în opţiunile zălăuanilor care au participat la campania „Alege priorităţile oraşului tău”, ce îşi propune identificarea celor mai importante proiecte metropolitane pentru comunitatea locală.

Clasamentul este completat, pe locul secund, de varianta de ocolire Zalău (43 milioane de euro) şi, pe locul al treilea, de extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea secţiilor exterioare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău (12 milioane de euro).

Urmează, în ordine, dezvoltarea infrastructurii de transport Zalău (deschiderea de noi legături spre Centura Ocolitoare şi între zone ale municipiului), dezvoltarea Parcului Industrial şi a Parcului Logistic Zalău, dezvoltarea transportului public metropolitan, drumul TransRegio Sălaj (Zalău-Satu Mare), reabilitarea DJ 191C Nuşfalău-Crasna-Zalău-Creaca, variantele de ocolire pentru Crişeni şi Şimleu Silvaniei şi amenajarea şi modernizarea căii ferate pentru introducerea unei linii de tramvai uşor pe traseul Gara Veche-Gara Zalău-Hereclean. Valoarea totală a acestor 10 proiecte depăşeşte 10 milioane de euro.

Campania „Alege priorităţile oraşului tău” a fost derulată în perioada 22 ianuarie-22 martie, de Banca Mondială, în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România şi cu sprijinul autorităţilor publice subnaţionale, în Bucureşti şi cele 40 de reşedinţe de judeţ din România.

Vă mai recomandăm:

Cinematograf reabilitat cu 10 milioane de lei. Va include singurul planetariu digital din vestul ţării

Primăria se împrumută în bancă pentru a treia oară. Credit de 30 de milioane pentru cofinanţarea investiţiilor europene

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite