Ministrul Transporturilor: Peste 70 de km de drumuri judeţene din Sălaj şi Cluj vor fi transformate în drumuri naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bode spune că proiectul depinde de acordul administraţiilor judeţene FOTO Arhivă
Bode spune că proiectul depinde de acordul administraţiilor judeţene FOTO Arhivă

Aproximativ 73 de kilometri de drumuri judeţene din Cluj şi Sălaj vor fi reabilitate şi transformate în drumuri naţionale, a anunţat sâmbătă, 15 februarie, la Zalău, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat că susţine intenţia pe care Direcţia Regională de Drumuri Cluj o are în acest sens şi că proiectul depinde de acordul administraţiilor judeţene: "Facem toate procedurile - asta înseamnă să ajungem la un consens cu cele două consilii judeţene - Sălaj şi Cluj - să predea către CNAIR obiectivul DJ 109A-DJ 108B, pe care intenţionăm să îl preluăm, să îl reabilităm şi să îl aducem la parametri de drum naţional".

Bode a precizat că este vorba despre 73,3 kilometri de drum judeţean aflaţi în prezent în administrarea Consiliului Judeţean Cluj, respectiv Consiliul Judeţean Sălaj: DJ 109 A, de la limita cu judeţul Cluj - Chinteni - Panticeu - Recea-Cristur, intersecţie cu DJ 108B - limită cu judeţul Sălaj - Surduc - inters DN 1H Brâglez - Gîrbou – Cernuc - limită cu judeţul Cluj.

"Cred că cei doi preşedinţi de consilii judeţene vor fi bucuroşi să scape de o grijă. Noi, cunoscând dezvoltarea zonei, cunoscând faptul că preluarea acestui drum judeţean şi transformarea lui în drum naţional ar scurta distanţele de la Cluj-Napoca la Dej, de la Surduc, de la limită cu DN1H la Cluj, ar lega practic zona respectivă de Jibou-Zalău, respectiv Şimleu Silvaniei-Aleşd-Oradea. În această logică, ne-am gândit şi în perioada următoare vom face demersurile pentru preluarea acestui drum judeţean şi transformarea lui în drum naţional", a precizat oficialul.

Acesta a subliniat că dincolo de obţinerea acordurilor celor două administraţii judeţene, procedura de preluare implică şi alţi paşi, printre care emiterea unei hotărâri de către Consiliul de Administraţie al CNAIR, respectiv a unei hotărâri de Guvern.

Mai puteţi citi:

Se dă startul licitaţiei pentru centura Zalăului. Până când se depun ofertele şi ce valoare are investiţia

Peste 60 de milioane de lei, din fonduri europene, pentru reabilitarea a două drumuri judeţene

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite