Ministrul Bode anunţă semnarea unui nou contract pentru A3. Tronsonul include cel mai lung tunel rutier din România

0
0

Prezent la Zalău, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat semnarea unui nou contract pentru un alt tronson al Autostrăzii Transilvania.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia unui nou tronson al Autostrăzii Transilvania, dintre Nădăşelu-Mihăieşti-Zimbor, va fi semnat săptămâna viitoare la Cluj-Napoca. Anunţul a fost făcut joi, 17 septembrie, de către ministrul Transporturilor, Lucian Bode, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Zalău.

Oficialul a precizat că tronsonul are o lungime de 31 de kilometri, investiţia urmând să fie realizată de o companie românească - UMB Bacău, aceeaşi care va construi şi tronsonul Zimbor-Poarta Sălajului. "Aşadar, avem şansa ca un antreprenor serios, care a construit DN1H, a reabilitat DN1H tot într-o guvernare de dreapta, între anii 2010 şi 2012, acelaşi constructor, anul viitor va lucra pe 44 de kilometri de autostradă, între Nădăşelu şi Poarta Sălajului", a spus Lucian Bode.

El a mai spus că odată cu semnarea acestui contract, vor fi în execuţie 110 km de autostradă, în diverse stadii, respectiv 67 de kilometri în proceduri de licitaţii, cu termen de depunere a ofertelor luna noiembrie acest an. În categoria celor din urmă intră tronsoanele dintre Zalău şi Nuşfalău, cu Tunelul Meseş, respectiv cel dintre Suplacu de Barcău şi Chiribiş. Tunelul care va traversa Munţii Meseş va avea o lungime de 2.890 de metri şi va fi cel mai lung tunel rutier din România.

Contractul de proiectare şi execuţie a tronsonului Nădăşelu-Mihăieşti-Zimbor are o valoare de 1,4 miliarde de lei şi o durată de 36 de luni, din care 12 luni reprezintă perioada de proiectare, iar 24 luni, perioada de execuţie a lucrărilor. Lucrările vor avea 60 de luni garanţie.

Vă mai recomandăm:

Când vom putea circula pe tronsonul Nuşfalău-Suplacu de Barcău. Termenul optimist lansat de ministrul Lucian Bode

Ministrul Transporturilor ameninţă: „Nu vor mai lucra pe niciun tronson de infrastructură din România“

Zalău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri