Începe evaluarea naţională la clasele a IV-a. Trei şcoli selectate în eşantion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi din trei şcoli dau astăzi evaluări la română şi matematică FOTO Arhivă
Elevi din trei şcoli dau astăzi evaluări la română şi matematică FOTO Arhivă

Elevii din clasele a IV-a din trei şcoli din judeţ intră, de la ora 9.00, în evaluarea naţională organizată, pentru al doilea an consecutiv, doar în unităţi pilot.

Cele trei şcoli, selectate de Ministerul Educaţiei pentru a face parte din eşantionul pe care se aplică această testare pilot, sunt Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, Şcoala Gimnazială Chieşd şi Şcoala Gimnazială Zimbor. Potrivit inspectorului şcolar Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar, elevii vor fi testaţi la limba română şi la matematică, în sala de clasă unde au învăţat sau învaţă elevii. Proba se susţine de la ora 9.00 până la ora 11.00, cu o pauză de 10 minute între cele două probe (română şi matematică).

Săptămâna trecută de aceleaşi evaluări au avut parte copiii din clasele a II-a de la Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Zalău şi de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Dobrin. Ei au fost testaţi în 9 mai la citit şi scris, iar în 10 mai la matematică.

Urmează cei de clasa a VI-a, care vor fi testaţi în 22 mai la limbă şi comunicare, respectiv matematică şi ştiinţe.Şcolile selectate pentru evaluarea pilot la clasele a VI-a sunt Şcoala Gimnazială ”Simion Bărnuţiu” Bocşa şi Şcoala Gimnazială „Silvania” Şimleu Silvaniei.

 

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite