Începe Evaluarea Naţională. 2.148 de candidaţi, înscrişi la examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima probă este cea la Limba şi literatura română FOTO Olimpia Man
Prima probă este cea la Limba şi literatura română FOTO Olimpia Man

Cei peste 2.000 de elevi care au absolvit în urmă cu o săptămână cursurile gimnaziului încep marţi probele Evaluării Naţionale. Examenul începe de la ora 9.00, candidaţii având la dispoziţie două ore pentru rezolvarea subiectelor.

Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sălaj, la Evaluarea Naţională s-au înscris în acest an 2.148 de absolvenţi de clasa a VIII-a. Pentru desfăşurarea examenului au fost stabilite 14 centre de comunicare, unde vor fi preluate subiectele şi transmise, mai departe, către centrele de examen. Lucrările candidaţilor vor fi corectate în patru centre de evaluare, organizate în Zalău la şcolile „Gheorghe Lazăr” şi „Simion Bărnuţiu”, în Şimleu Silvaniei .- la Şcoala „Horea” şi în Jibou – la Şcoala „Lucian Blaga”.


Prima probă este cea de Limba şi literatura română, care are loc marţi, 25 iunie. Miercuri, 26 iunie este programată proba de Limba şi literatura maternă, care va fi susţinută de 473 de elevi maghiari şi patru slovaci.  Ultima probă va avea loc în 27 iunie, la Matematică. Rezultatele vor fi afişate în 29 iunie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În perioada 30 iunie - 2 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 3 iulie vor fi afişate rezultatele finale.


 Şi la evaluarea naţională din 2013 elevii vor fi supravegheaţi în sălile de examen cu camere video. De asemenea, sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi cele în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise trebuie să aibă camere de supraveghere.

Citeşte şi Aproape un sfert dintre elevii claselor a XII-a nu participă la bacalaureat. Ce explicaţie au oficialii

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite