FOTO Vrăjitoarele, prinţesele şi supereroii au transformat şcoala în tărâm de basm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţese, dragoni, vrăjitoare, eroi de poveste, clovni şi piraţi au pus stăpânire pe centrul oraşului, în cadrul unei acţiuni a elevilor Şcolii Gimnaziale "Simion Bărnuţiu" din Zalău.

Concert de fanfară, momente artistice susţinute de elevi, expoziţii de produse hand-made, parada costumelor şi competiţii sportive au fost doar câteva dintre acţiunile organizate de către reprezentanţii Şcolii Gimnaziale "Simion Bărnuţiu" din Zalău, cu prilejul a 70 de ani de când poartă numele marelui cărturar.
Programul manifestărilor a debutat joi, 26 octombrie, la Clădirea Transilvania, acolo unde cadrele didactice de ieri şi de azi s-au întâlnit cu foştii şi actualii elevi, moment urmat de un spectacol susţinut de către cei mai talentaţi şcolari.

Activităţile au continuat vineri, 27 octombrie, cu o expoziţie de produse hand-made, competiţii sportive, de Kendama şi graffiti, dar şi cu Parada Costumelor, în cadrul căreia sute de elevi costumaţi în ţinute care mai de care mai interesante - de la prinţese de poveste sau vrăjitoare puse pe rele, la animale prietenoase şi supereroi – s-au plimbat prin centrul oraşului, spre deliciul trecătorilor. Reveniţi în curtea şcolii, cei aproape 900 de elevi au unităţii de învăţământ s-au mobilizat în flash mob-ul intitulat “Dansul Toamnei”.

Este pentru prima dată în ultimii 10 ani când la “Simion Bărnuţiu” se organizează un astfel de eveniment. “Întrucât în 2017 se împlinesc 70 de ani de când şcoala noastră poartă numele marelui cărturar Simion Bărnuţiu, am considerat că ar fi momentul perfect pentru a reactiva o tradiţie mai veche”, a precizat Daniel Ardelean, directorul Şcolii Gimnaziale.

Înfiinţată la sfârşitul secolului al XIX-lea, instituţia a funcţionat de-a lungul vremii sub diferite denumiri – “Şcoala Mixtă”, “Şcoala de fete”, “Liceul Mixt”, “Şcoala nr. 1”, pentru ca începând cu anul 1947, la iniţiativa unui grup de profesori şi părinţi, să primească numele marelui cărturar şi om politic sălăjean, ideologist paşoptist transilvănean, Simion Bărnuţiu, născut în localitatea Bocşa.

Vă mai recomandăm:

FOTO Proiectul inedit prin care un liceu promovează scrisorile de mână

VIDEO Aproape 2.000 de elevi au „îngheţat“ pentru 4 minute. Mesajul transmis prin gestul lor

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite