Există şi pacienţi fericiţi. Scrisoarea unui american de origine română, tratat în spitalul din Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
spital

Un român stabilit în Pheonix, Arizona (SUA), a transmis o scrisoare plină de mulţumiri la adresa unor medici din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, care l-au ajutat la începutul acestui an să depăşească un moment delicat: ”o boală frecventă şi potenţial fatală”.

Pacientul se numeşte Dumitru Ghemiş şi este inginerul şimleuan care, în anul 1987, când lucra la schela de producţie de la Suplacu de Barcău, a inventat un piston pentru compresare şi pompe. Ulterior, el a dat in judecata compania petrolieră care administra schela de la Suplacu de Barcău pentru a obţine despăgubiri pentru invenţia sa. În  2000, după zece ani de procese,  instanţa de judecată i-a dat câştig de cauză şi a obligat compania la plata unei despăgubiri în cuantum de 90.000 de lei.


Între timp, inginerul s-a stabilit, se pare, în Statele Unite ale Americii, însă la începutul acestui an a venit în România, iar la un moment dat i s-a făcut rău. S-a întâmplat în noaptea de 4 spre 5 ianuarie, iar bărbatul a fost adus în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău cu o afecţiune din sfera cardiacă - ”o boală frecventă şi potenţial fatală”, spune el în scrisoare, fără a detalia despre ce anume este vorba.


,,Şansa pentru care azi sunt în viaţă ... se datorează echipelor medicale de medici, asistenţi şi infirmiere ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău....Sunt fericit că în România există specialişti de elită care pot intra în competiţie cu medicii din centre medicale renumite în lumea occidentală,,  spune inginerul.

scrisoare

”Sunt cuvintele unui pacient, cuvinte care onorează instituţia şi întreaga echipa a Spitalului Judetean de Urgenţă Zalău. Nu este puţin lucru să-ţi spună cineva:  ,,Cinste vouă şi dascălilor voştri. Cinste vouă şi familiilor voastre,,”, spun, la rândul lor, reprezentanţii Spitalului Judeţean.

 Citeşte şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, judecat penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul mămicilor care s-au îmbolnăvit de meningită

FOTO E posibil şi în România: spital ce oferă condiţii de nivel occidental, în care pacienţii mănâncă decent şi care în care există aer condiţionat în fiecare salon!

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite