Exemplu de generozitate. Aparatură medicală donată Secţiei Pediatrie în urma unei campanii pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru nebulizatoare profesionale au fost donate Secţiei Pediatrie FOTO Corina Ţurcaş
Patru nebulizatoare profesionale au fost donate Secţiei Pediatrie FOTO Corina Ţurcaş

Mama unei fetiţe a reuşit să mobilizeze mai mulţi oameni cu suflet şi în nici cinci luni să strângă banii necesari achiziţiei de aparatură nouă pentru micuţii pacienţi.

Patru aparate noi de aerosoli au fost donate, marţi, 2 octombrie, Secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în urma unei campanii de strângere de fonduri iniţiată pe Facebook de către mama unei fetiţe.
În luna mai a acestui an, când a fost internată cu copila sa în unitatea spitalicească, femeia s-a lovit de problema insuficienţei nebulizatoarelor necesare pentru tratamentul micuţilor.

“Am rugămintea şi speranţa ca cineva care are aparat de aerosoli funcţional, pe care nu îl mai foloseşte… să îl doneze Sectiei Pediatrie din Spitalul Judetean Zalău. Suntem internate aici cu fetiţa, de cateva zile. Este un singur aparat pe secţie, merge destul de greu (minim 30 de minute, 40, la un copilaş) şi sunt destui cu probleme pulmonare. Durează mult să facem tratamentul, un tratament care trebuie făcut la ore exacte. Dacă cumva puteţi, ar fi un real ajutor pentru toti bolnăviorii. Masca e individuală pentru fiecare puiuţ, dar bietul aparat cred că nu mai are mult şi cedează… Mulţumim!”, scria pe Facebook, la acea vreme, femeia.

Mai mulţi oameni generoşi au răspuns apelului din mediul online, banii donaţi de către aceştia permiţând achiziţia a patru nebulizatoare noi, în valoare de peste 3.000 de lei.

"Sănătatea este una dintre cele mai de preţ valori, iar generozitatea se încadrează şi ea în aceeaşi listă de valori privilegiată. Au demonstrat acest lucru grupul de mămici organizate în Asociaţia “Împreună-i vom face fericiţi”, în colaborare cu Digi Medical Tehnic, care au donat patru bucăţi de nebulizatoare pentru copiii internaţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău", a precizat dr. Liliana Neaga, managerul SJU Zalău. Aceasta a mulţumit celor care au stat în spatele actului de generozitate, subliniind că în acest fel "vom reuşi să ne atingem obiectivele propuse în îngrijirea micuţilor noştri pacienţi. Trăim mereu cu certitudinea că doar uniţi putem face lumea mai bună şi, în cazul nostru, mai sănătoasă".

Vă mai recomandăm:

Mobilizare pe Facebook pentru Pediatria Spitalului Judeţean. Părinţii pacienţilor fac donaţii pentru aparatură nouă

Strigătul de disperare al unei mame plimbate cu copilul bolnav între spitale. „Vreau să se schimbe ceva în ţara asta!“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite