Emoţii pentru absolvenţii de liceu din loturile olimpice. Încep probele scrise ale bacalaureatului special

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Bacău încep luni, 28 mai, probele scrise ale sesiunii speciale ale examenului de bacalaureat, rezervată absolvenţilor de liceu care, pentru că fac parte din loturi olimpice sau din echipe sportive ce au programate pregătiri sau concursuri în perioada normală a bacalaureatului, susţin acest examen mai devreme.

Din Sălaj susţin acest examen doi absolvenţi, ambii de la Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" Zalău. Este vorba despre Andrada Pop (componentă a lotului naţional de handbal) şi George Ciupe (selectat în lotul de  volei). "Şi-au încheita situaţia şi au obţinut toate documentele pentru a putea participa la sesiunea specială a bacalaureatului", ne-a declarat Simona Crişan, directorul Colegiului Tehnic "API", precizând că cei doi au plecat spre Bacău încă de vineri.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, astăzi este programată proba scrisă de limba şi literatura română, pentru susţinerea căreia s-au înscris 880 de candidaţi. Examenul a început la ora 9.00. Probele scrise continuă marţi, 29 mai, cu proba obligatorie a profilului, 30 mai - proba la alegere a profilului şi specializării, 31 mai - limba şi literatura maternă. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 18.00), iar depunerea contestaţiilor va avea loc în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 - 22.00. Vineri, 1 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite