Cum a dispărut de pe pagina Prefecturii Sălaj hotărârea de plasare în carantină a trei oraşe. Motivul ascuns de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Virgil Ţurcaş nu a vrut să detalieze eliminarea documentului din mediul online
Prefectul Virgil Ţurcaş nu a vrut să detalieze eliminarea documentului din mediul online

Fără nicio explicaţie, reprezentanţii Prefecturii Sălaj au şters de pe pagina oficială de Facebook proiectul de hotârâre CJSU privind intrarea în carantină a trei din cele patru oraşe din judeţ.

La doar câteva ore ce pe pagina oficială de Facebook a Prefecturii Sălaj a fost publicat proiectul de hotărâre privind plasarea în carantină a municipiului Zalău şi a oraşelor Jibou şi Cehu Silvaniei, documentul a fost şters. În acelaşi context a fost eliminat şi modelul declaraţiei pe proprie răspundere pe care cetăţenii trebuie să îl completeze. Autorităţile nu au oferit nicio explicaţie, deşi postarea fusese distribuită de sute de persoane.
Întrebat de reporterul "Adevărul", purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sălaj, Florina Man, a răspuns sec: "Vor fi făcute nişte clarificări".

Contactat pentru a lămuri situaţia, având în vedere că în proiectul amintit se menţiona că Zalău, Jiboul şi Cehu Silvaniei intră în carantină din noaptea de miercuri spre joi, prefectul Virgil Ţurcaş a explicat că documentul era doar o propunere ce poate suferi modificări, însă nu a intrat în detalii. Ba mai mult, s-a arătat deranjat de instenţele jurnaliştilor.

Surse din CJSU Sălaj susţin, însă, că documentul a dispărut de pe reţelele de socializare întrucât Departamentul pentu Situaţii de Urgenţă a constatat că nu sunt îndeplinite unele criterii juridice de bază. Spre exemplu, având în vedere că sunt trei localităţi, trebuia emisă câte o hotărâre pentru fiecare în parte. Mai mult, unele precizări legate de declaraţia pe proprie răspundere nu sunt suficient de explicite. Din documentul iniţial nu se înţelege că declaraţia pe proprie răspundere este obligatorie şi în ceea ce priveşte circulaţia persoanelor în interiorul localităţilor, precizându-se doar că este necesară "pentru deplasarea din alte motive decât profesionale vor prezenta o declaraţie din care să rezulte motivul justificat al deplasării". În varianta finală a hotărârilor de carantinare trebuie să se menţioneze clar şi fără echivoc.

Vă mai recomandăm:

CJSU a decis: carantină pentru trei oraşe din Sălaj. Care sunt restricţiile şi de când se aplică

Nouă focare de COVID-19 în Spitalul din Zalău. Pediatria, Urgenţa şi Chirurgia, printre secţiile afectate 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite