Corigenţele au crescut numărul candidaţilor de la bacalaureatul de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

868 de absolvenţi de liceu intră de luni, 19 august, în focurile celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat din acest an. Majoritatea sunt absolvenţi de liceu din Sălaj, dar sunt şi cinci candidaţi din alte judeţe care au ales să dea bacalaureatul în Sălaj.

Potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar Rodica Costache, faţă de numărul iniţial de candidaţi înscrişi la această a doua sesiune a examenului de bacalaureat, de 811, examenele de corigenţă au adus o suplimentare de 57 de candidaţi. Vorbim despre absolvenţi de liceu care nu s-au putut înscrie la prima sesiune a examenului pentru că nu aveau situaţia şcolară încheiată din pricina uneia sau mai multor corigenţe. Cu cei 57, numărul candidaţilor înscrişi la sesiunea de toamnă a bacalaureatului ajunge, astfel, la 868.


666 dintre candidaţi sunt din promoţia curenţă, dar sunt şi 202 care provin din promoţii anterioare.


Bacalaureatul de toamnă începe în 19 august, cu probele de evaluare a competenţelor. Probele scrise încep în 26 august şi se vor desfăşura în trei centre de examen: unul în Zalău, la Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu”, unul în Şimleu Silvaniei, la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, şi unul în Jibou, la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu”. Lucrările vor fi corectate la centrul de evaluare de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”. Primele note vor fi afişate în 2 septembrie, afişarea rezultatelor finale, după soluţionarea eventualelor contestaţii, fiind programată pentru data de 5 septembrie.


Reamintim că la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an s-au prezentat, în Sălaj, 2.225 de candidaţi. 1.298 dintre ei au reuşit să promoveze examenul, rezultând, astfel, un procent de promovare la nivel d ejudeţ de 58,34 la sută, cu puţin peste media pe ţară, de 56,4 la sută.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite