Controale inopinate în cluburi şi discoteci. Ce nereguli au descoperit inspectorii ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au aplicat amenzi de 3.500 de lei FOTO Facebook.com/ISU Smurd Salaj
Pompierii au aplicat amenzi de 3.500 de lei FOTO Facebook.com/ISU Smurd Salaj

După incendiul care a mistuit clubul Bamboo din Capitală, echipaje mixte formate din reprezentanţi ISU şi jandarmi au făcut controale inoponate în mai multe localuri.

Şase cluburi şi discoteci din judeţul Sălaj au fost vizate de controalele inopinate derulate în zilele de 20 şi 21 ianuarie de către specialiştii de la Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj. Verificările au scos la iveală o serie de deficienţe, niciuna atât de gravă încât să necesite suspendarea activităţii respectivelor locale.

Potrivit informaţiilor furnizate de către purtătorul de cuvânt al ISU Porolissum, Lucian Jacodi, în vizorul au intrat şase cluburi din Zalău, Jibou şi Rus, acţiunile având ca scop verificarea respectării măsurilor legale privind apărarea împotriva incendiilor. "Acţiunile au scos la iveală 16 deficienţe, cinci dintre ele fiind înlăturate pe timpul controlului, fiind aplicate 11 sacţiuni. Este vorba despre opt avertismente şi trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.500 de lei", a precizat sursa citată.

Oficialul ISU a menţionat că principalele nereguli identificate au constat în căi de evacuare blocate, exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice (subdimensionate ori învechite) şi utilizarea de elemente pentru decoraţiuni interioare din material combustibil (draperii, perdele, pereţi falşi etc.). Trei dintre localurile controlate trei nu aveau autorizaţie de securitate la incendiu, document pe care trebuie să îl obţină până în 30 iunie 2017.
Acţiuni similare vor avea loc şi în perioada următoare.

Vă mai recomandăm:

Coşurile de fum pot provoca tragedii. Cum să-ţi fereşti locuinţa de incendii - sfaturi de la pompieri

FOTO Exerciţiu spectaculos al pompierilor sălăjeni: Accident cu victime încarcerate, urmat de două incendii în faţa Prefecturii

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite