Cine şi cât câştigă la Referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Referendumul pentru demiterea preşedintelui va avea loc în 29 iulie
Referendumul pentru demiterea preşedintelui va avea loc în 29 iulie

Preşedinţii şi membrii birourilor electorale de la referendumul din 29 iulie vor fi plătiţi cu câte 85 de lei pe zi.

Potrivit informaţiilor primite de la preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Sălaj, judecătorul Mirela Lazoc, tragerea la sorţi a preşedinţilor celor 299 de secţii de votare ce vor fi organizate în judeţ pentru referendumul pentru demiterea preşedintelui va avea loc vineri, 20 iulie, de la ora 10.00, la Tribunalul Sălaj. Odată desemnat preşedintele, partidele politice cu reprezentare în Parlamentul României vor putea să îşi facă nominalizarea reprezentanţilor în birourile secţiilor, termenul limită pentru acest demers expirând cu trei zile înainte de referendum, adică în 26 iulie. Potrivit preşedintelui BEJ, o hotărâre recentă a Biroului Electoral Central (nr.6/2012) stabileşte că aceste nominalizări pot fi făcute – cu respectarea termenului amintit – şi la secretarii comunelor, nu doar la preşedinţii secţiilor de votare.

85 de lei pe zi

Atât membrii biroului electorale, cât şi preşedinţii vor fi plătiţi pentru zilele petrecute cu organizarea şi desfăşurarea referendumului, sumele fiind stabilite prin Hotărârea de Guvern nr.684/2012. Astfel, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare beneficiază de o indemnizaţie de 85 lei pe zi de activitate, dar nu mai mult de trei zile. Membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare beneficiază de o indemnizaţie de 85 lei pe zi de activitate, dar nu mai mult de două zile.

Ceva mai bine plătiţi sunt membrii birourilor electorale de circumscripţie, care primesc câte 85 lei pentru fiecare  zi de activitate, dar în cazul lor perioada este mult mai lungă. Statisticienii, informaticienii şi personalul tehnic auxiliar care participă la efectuarea operaţiunilor generate de activitatea acestor birouri sau oficii electorale primesc o indemnizaţie de 65 lei pe zi de activitate.

Componenţa BEJ Sălaj

În Sălaj, Biroul Electoral de Circumscripţie o are ca preşedintă pe judecătoarea Mirela Lazoc, iar ca membri – pe reprezentanţii partidelor politice: Claudiu Breje (PSD), Dan Sabadâş (PNL), Bogdan Ilea (PDL), Kerekes Edit – Klara (UDMR), Ioan Brînduşe (UNPR) şi Gheorgeh Ardelean (Partidul Conservator).



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite