Cele mai lipsite de igienă obiective turistice din lume. Unde se află peretele de gumă de mestecat
0Niciodată nu poţi şti dacă persoanele din jurul tău respectă regulile minime de igienă, dacă s-au spălat pe mâini după ce au strănutat ori au folosit toaleta. Aşa că nu ar strica să te gândeşti de două ori înainte de a atinge unele obiective turistice ori să porţi cu tine un dezinfectant.
În lume există câteva obiective turistice care colcăie de microbi şi care reuşesc, totuşi, să-i atragă pe turişti asemeni unui magnet.
Stânca Blarney
Una dintre cele mai cunoscute atracţii turistice ale Irlandei, Blarney Stone, este şi una dintre cele mai neigienice din lume. Se estimează că anual, circa 400.000 de persoane vizitează acest loc, pentru a atinge cu buzele renumitele stană de piatră şi a deveni, după cum spune legenda locului, oratori iscusiţi. Asta înseamnă că în fiecare zi, cel puţin 1.000 de oameni sărută această stâncă; pentru a ajunge la ea, "pupăcioşii" trebuie să urce în vârful turnului Castelului Blarney şi apoi să se lase pe spate într-un spaţiu deschis între pasarelă şi parapet.
Peretele din gumă de mestecat
Una dintre cele mai ciudate atracţii turistice din lume este şi, probabil, şi cel mai plină de microbi. Situat în piaţa din faţa teatrului din Seattle, neobişnuitul obiectiv a prins contur la începutul anilor `90, când plictisiţi şi deranjaţi de statul la coadă pentru un bilet la teatru, şi-a lipit gumele de mestecat pe perete, pe măsură ce avansau. De-a lungul vremii, autorităţile au avut câteva încercări de a curăţa peretele, însă în cele din urmă s-au dat bătute, astfel că peretele arată dezgustători, dar interesant în acelaşi timp.
Statuia lui John Harvard
În campusul Universităţii Harvard circulă legenda potrivit căreia studenţii care ating vârful piciorului lui John Harvard vor avea noroc. Adevărată sau nu, un lucru este cert: nu doar studenţii, ci şi turiştii vin aici pentru a pune mâna pe statuia din bronz ce îl reprezintă pe teologul puritan american, ca dovadă luciul de pe vârful pantofului. Locul colcăi de microbi câtă vreme a devenit un obicei pentru unii dintre cursanţi, de regulă cei cărora norocul nu le surâde la examen ori care sunt deranjaţi de numărul mare al turiştilor, ca la căderea întunericului să urineze pe statuie.
Mormântul lui Oscar Wilde
Mormântul de la Paris al scriitorului irlandez - un înger nud înaripat, de mari dimensiuni - este loc de pelerinaj pentru fanii lui Oscar Wilde, care obişnuiesc să vină aici pentru a săruta monumentul de piatră cu ruj proaspăt aplicat, lăsând, astfel, amprenta buzelor.
În 2011, locul a fost curăţat de toate urmele de ruj, iar în jurul mormântului a fost ridicat un zid de sticlă, pentru a-l proteja de rujul admiratorilor şi de actele de vandalism. Bineînţeles, că această barieră nu i-a împiedicat pe fanii lui Wilde să-şi arate aprecierea, astfel că au început să apară urme de ruj pe peretele de sticlă.
Mormântul lui Victor Noir
Oscar Wilde nu este singurul al cărui mormânt din Paris pe care turiştii se înghesuie să îl atingă. Jurnalistul francez Victor Noir, mort într-un duel în 1870, are o statuie funerară în care este reprezentat drept un bărbat extrem de bine dotat, simbol al iubirii, fertilităţii şi plăcerii. Una dintre legendele locului spune că dacă o femeie săruta statuia şi aşază o floare în pălăria lui Noir, ea se va căsători în anul următor. Conform unei alte superstiţii, femeia care atinge statuia în zona intimă va fi fertilă şi se va bucura de o viaţă sexuală foarte activă. Aşa se face că în timp ce statuia s-a oxidat în cea mai mare parte, zona gurii şi a proeminenţei din pantaloni are un luciu desăvărşit. Şi microbii aferenţi, evident.
Amprentele de la Teatrul Chinezesc Grauman
Introducerea palmelor şi a picioarelor în amprentele celebrităţilor din faţa Teatrului Chinezesc, de pe celebrul Bulevard Hollywood, reprezintă una dintre principalele preocupări ale turiştilor veniţi în Los Angeles. La câţi oameni fac asta într-o zi, vă puteţi închipui câţi germeni s-au adunat acolo.
Mai puteţi citi: