Ce pierdem dacă nu intrăm în Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bode a susţinut ieri o conferinţă de presă FOTO Olimpia Man
Lucian Bode a susţinut ieri o conferinţă de presă FOTO Olimpia Man

Avantajele pe care românii şi Românie le-ar pierde prin ratarea intrării în Schengen au fost punctate ieri, într-o conferinţă de presă, de preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, în contextul în care mai multe ţări europene au anunţat că nu susţin intrarea României în spaţiul Schengen.

„Guvernul Ponta trebuie să menţină obiectivul Schengen în topul priorităţilor externe ale României. Eşecul de acum nu trebuie să însemne abandon, ci reluarea eforturilor şi remedierea problemelor. Răspunsul României nu poate fi “nu ne mai interesează”, ci trebuie să fie „vom rezolva problemele”. România rămâne interesată de Europa, iar USL e obligată să-şi asume acest interes naţional”, a declarat Bode, precizând că PDL va depune o moţiune simplă în Parlament, prin care va cere demisia ministrului Titus Corlăţean şi eforturi sporite din partea guvernului pentru aderarea ţării la Schengen.


Lucian Bode a punctat şi avantajele pe care le-ar pierde românii prin ratarea intrării în spaţiul Schengen: reducerea timpului de călătorie petrecut de românii care merg în state membre UE şi Schengen; avantaje financiare mari pentru transportatorii români. 70% din exporturile României merg spre UE cu precădere pe cale maritimă sau terestră. Transporturile ar fi scutite de controale la vămi; afaceri mai rapide şi mai simple ale companiilor româneşti cu companii din state membre UE şi Schengen; economii de sute de milioane de euro anual prin reducerea personalului şi procedurilor vamale ca urmare a eliminării controalelor la frontiera de vest a României.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite