Angajaţii Primăriei Zalău învaţă, pe bani europeni, limbi străine şi să lucreze pe calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

120 de angajaţi ai Primăriei Municipiului Zalău vor participa la cursuri de limbi străine (engleză şi franceză) şi de utilizarea calculatorului, după ce o evaluare făcută în perioada 5 mai - 4 iunie a arătat că aceştia au nevoie de astfel de cursuri.

Evaluările, dar şi cursurile, au loc în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, derulat de municipalitate. Este vorba despre ”Program de îmbunătăţire a eficacităţii organizaţionale a Primăriei Municipiului Zalău prin pregătirea resurselor umane şi restructurare organizaţională”, cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013. Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 783,453.00 lei, din care 665.935,05 lei - valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 101.848,89 lei – valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional, iar 15.669,06 lei este cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea eficacităţii organizaţionale a Primăriei Municipiului Zalău, prin realizarea unei strategii de dezvoltare a resurselor umane şi implementarea unui program de instruire, pe parcursul a 18 luni.
Potrivit informaţiilor prezentate de primarul Radu Căpîlnaşiu miercuri, 3 septembrie, într-o conferinţă de presă, primul pas în cadrul proiectului a fost evaluarea organizaţională completă, derulată în perioada 5 mai - 4 iunie, când s-a urmărit evaluarea financiară a primăriei, evaluarea gradului de satisfacţie a beneficiarilor, evaluarea proceselor interne, evaluarea inovării şi dezvoltării interne, dar  şi evaluarea personalului din primărie referitor la cunoaşterea limbilor străine (au fost evaluaţi 134 angajaţi), cunoştinţe de utilizare ale calculatorului (evaluaţi 133 angajaţi), evaluarea personalului referitor la comunicare şi comportament (au fost evaluaţi 238 angajaţi), evaluarea personalului referitor la management (evaluate - 35 persoane).

În urma constatărilor făcute, s-a decis că este mare nevoie, în primă fază,  de un curs de utilizare a calculatorului şi de unul de limbi străine, de care vor beneficia 120 de persoane. Vor urma, apoi, cursuri de  Politici Publice, Expert achiziţii publice, Manager Îmbunătăţire Procese şi Manager de Proiect, Dezvoltarea competenţelor de comunicare, Dezvoltarea competenţelor de formare, Evaluator proiecte.

Reprezentanţii municipalităţii spun că, prin acest proiect, angajaţi ai Primăriei vor învăţa inclusiv limbajul mimico-gestual, astfel încât aceştia să fie capabili să comunice cu persoane cu deficienţe de vorbire sau de auz.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite