A impresionat academicienii cu dansul de stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu este pasionat de dans încă din copilărie
Laurenţiu este pasionat de dans încă din copilărie

Laurenţiu Florian Ciocoi sau “Coco” cum îi spun prietenii, a fost pasionat de mic de dansuri. Este pasionat de break dance, street dance, popp-in jazz şi pe toate le-a inclus în spectacolele lui şi nu s-a limitat la atât, i-a învăţat şi pe alţii care doreau să ştie să danseze ca el.

Manager şi dansator, de la 12 ani a performat în prima sa trupă de dans, a fost şi protagonist şi organizator, Laurenţiu Florian Ciocoi un tânăr zălăuan a impresionat cu dansurile sale până şi academicieni şi parlamentari.

După primul său spectacol important susţinut în 1997 la vârsta  de 12 ani a avut un succes major, imediat după terminarea spectacolului au venit la el tineri de toate vîrstele ce doreau ca Laurenţiu să îi înveţe să danseze ca el. “Erau tineri ce erau cu 10 ani mai mari decât mine şi mă rugau să-i învăţ şi pe ei să danseze, asta m-a motivat să îmi deschid sală de antrenamente. “

A învăţat de la cei mai buni în domeniu

„Iniţiatorul şi instructorul meu a fost “Duţu” renumit la acea vreme pentru că era dansator al trupei zălăuane Maniax, foarte cunoscută prin anii 1998-2000.”Ambiţios din fire „Coco” nu s-a oprit aici, printre antrenamente şi şcoală, alături prietenul său Daniel Dudaş a intrat în trupa de break dance “Proiect 505” pe care ulterior a ajuns să o managerieze.Ca manager a trupei a adus elevi de la Casa de Copii din Jibou pe care i-a integrat în comunitate şi i-a instruit, deşi şi el la rândul lui era doar un copil.
“De aici mi-a venit idea că atunci când voi fi mare voi vrea să înfiinţez un ONG, încă nu am reuşit,dar sper în continuare.”
A participat cu trupa la toate competiţiile existente din zona Ardealului şi a luat trofee şi diplome toate categoriile şi se descurca singur cu problemele organizatorice ale trupei.
„La o vârstă zic eu fragedă mă descurcam bine, eu plăteam chiria pentru spaţiul în care ne antrenam, făceam contracte de prestări servicii pentru spectacolele unde eram invitaţi să evoluăm. Câştigam bani mai mulţi decât câştiga mama mea.”

Dansul de stradă l-a făcut celebru pe "Coco"


Deşi pasiunea lui pentru dans era combinată cu cea pentru impresariat, Laureţiu nu a neglijat şcoala, astfel că în clasa a 12-a a făcut o pauză penru a se pregăti serios pentru examenul de bacaureat, şi a avut printre primele cele mai bune 1000 de medii din ţară. După bacalaureat pentru că prietenul său a plecat la facultate la Cluj şi-a înfiinţat o nouă trupă alături de un alt dansator, trupa Fanatic, care i-a adus satisfacţii  şi premii dar şi cea mai gravă accidentare, dublă fractură de braţ stâng cu ruptură musculară, accidentare care l-a ţinut departe de scenă timp de doi ani. Memorabilă pentru Laurenţiu este participarea cu trupa "Fanatic" la Zilele Academice la Arad unde a evoluat în faţa unui altfel de public decât cel cu care era obişnuit. A avut ca spectatori rectori universitari, academicieni, senatori, deputaţi care au apreciat la maxim munca lui de coregraf, o îmbinare între teatru şi dans de stradă.
Cel mai recent proiect în care s-a implicat activ şi de acestă dată nu ca protagonist ci doar în promovare, a fost Porolissum Music Fest, la castrul roman de la Moigrad, festival de muzică în aer liber techno house,breakbeat, drum an bass.



Profil  Născut 4 noiembrie 1985 Zalău
Studii- A absolvit Universitatea de Vest Vasile Goldiş - Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor  2010
Familie: Are o soră mai mare

Întrebări şi răspunsuri:

Ai un model care te-a inspirat în pasiunea ta pentru dans?
L.C: Da, idolul meu a fost Michael Jackson.Încă de la 6 ani îi urmăream mişcările din videoclipuri şi eram fascinat, exersam prin casă şi încercam să îl imit.

Din familie a fost cineva care te-a susţinut  pentru a-şi pune în aplicare dorinţa de a te  afirma în dans?

L.C: Mătuşa mea Lăcrimioara a fost cea care era fan Dépêche Mode, Michael Jackson,şi mi-a insuflat şi mie pasiunea pentru muzică.M-a susţinut mereu când am avut nevoie de un sfat, a fost mereu alături de mine.

Ce-i place : Îi place să se ghideze după anumite motto-uri scrise chiar de el, îi place să-şi compună propriile sloganuri. Îi place să iasă cu prietenii, şi îi plac provocările de orice fel.

Ce nu-i place: Detestă ignoranţa societăţii în care trăieşte, Laurenţiu spune că deseori „este limitat într-o lume limitată doar de ignoranţă”.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite