6 greşeli de evitat când faci curăţenie. De ce să nu speli geamurile într-o zi cu soare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru o curăţenie eficientă, ţineţi cont de câteva reguli
Pentru o curăţenie eficientă, ţineţi cont de câteva reguli

Cu toţii încercăm să ne păstrăm locuinţele cât mai curate, deşi nu este o misiune prea uşoară. Putem fi, însă, eficienţi dacă ţinem cont de câteva reguli.

Pentru mulţi dintre noi, a face curăţenie nu este tocmai activitatea preferată. Dar pentru că trebuie să ne ocupăm şi de această activita casnică, este bine să evităm unele greşeli care nu doar că ne vor obliga să petrecem mai mult timp făcând ordine, dar ne vor şi reduce din eficienţă.

Începeţi curăţenia din locul nepotrivit

Nimeni nu îşi doreşte să aloce mai mult timp decât este nevoie pentru curăţenie. Prin urmare, când vă apucaţi de treabă, asiguraţi-vă că respectaţi nişte paşi prestabiliţi, pentru a nu fi puşi în situaţia de a curăţa de două ori în acelaşi loc.

În primul rând, îndepărtaţi obiectele care nu îşi au locul în cameră, după care începeţi din partea de sus a încăperii şi continuaţi în cea de jos. Dacă vă axaţi mai întâi pe curăţarea podelei şi apoi pe ştergerea prafului de pe lustră ori de pe mobilă, vă veţi trezi că mizeria s-a depus pe jos şi că trebuie să vă ocupaţi din nou de podea.

Folosiţi produse speciale pentru mobilă

Deşi am putea crede că produsele pe bază de ceară de albine pulverizate pe mobilierul din lemn în protejează, lucrurile nu stau chiar aşa. Ceara, uleiul, solvenţii, parfumurile nu sunt tocmai prietenoase cu mobila, întrucât determină acumularea de reziduuri pe suprafeţe şi, implicit, a prafului. O variantă mult mai sănătoasă ar fi să ştergeţi mobilierul cu o cârpă umezită uşor.

Spălaţi geamurile într-o zi cu soare

Ca să vă alegeţi cu geamuri strălucitoare, nu le curăţaţi dacă afară este soare puternic. Ferestrele se vor încălzi uşor, fâcând ca soluţia să se evapore foarte repede, lăsând urme pe sticlă. Alegeţi să vă ocupaţi de această activitate într-o zi uşor înnorată.

Pulverizaţi direct pe suprafeţele murdare

Nu pulverizaţi soluţiile de curăţare direct pe zonele murdare; unele suprafeţe sunt mai sensibile la detergenţii şi la agenţii chimici din produse şi trebuie curăţate cu grijă. Mai mult, prin pulverizare, o parte din substanţele de curăţare sunt eliberate în aer, provocând iritaţii în rândul persoanele cu astm sau alergii. Ca urmare, pulverizaţi pe o cârpă specială pentru curăţat, apoi ştergeţi suprafeţele murdare.

Curăţaţi obiectele din inox cu mişcari circulare

Când vine vorba despre curăţarea lor, obiectele din oţel inoxidabil ne dau serioase bătăi de cap, dacă nu ţinem cont de un detaliu aparent nesemnificativ. Lustruind o astfel de suprafaţă utilizând mişcări circulare putem constata la final că deşi aţi eliminat petele, aţi lăsat urme sau chiar aţi produs mici zgârieturi. Pentru a reda strălucirea, ştergeţi sau frecaţi întotdeauna în aceeaşi direcţie ca şi liniile de pe metal.

Ştergeţi praful cu o cârpă ucată

O cârpă uscată nu va face decât să mute praful şi murdăria dintr-un loc în altul şi să zgârie suprafeţele. Înmuiaţi-o în puţină apă cu detergent delicat sau folosiţi o lavetă din microfibră, care vor reţine şi curăţa chiar şi cele mai mici particule de praf.

Citiţi şi:

Pernele, pericol pentru sănătate. Cum le întreţii şi cât de des trebuie să le schimbi

Cum scapi de mirosul neplăcut al prosoapelor: sfaturi practice

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite