3,5 milioane de lei investiţi în şcoli şi grădiniţe. Ionel Ciunt: „Insist să nu mai văd părinţi cu bidinele şi cu găletuţe de vopsea prin săli de clasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de jumătate din suma alocată de la bugetul local pentru investiţiie în unităţile de învăţământ din municipiu a fost destinată reparaţiilor capitale.

Pentru pregătirea anului şcolar 2017-2018, administraţia locală din Zalău a alocat aproape 3,5 milioane de lei, cea mai mare sumă din ultimii cinci ani. Două treimi din sumă (2,3 milioane de lei) a fost destinată reparaţiilor capitale efectuate în 23 de unităţi de învăţământ, alţi 900.000 de lei fiind cheltuiţi pentru reparaţii curente în 26 de instituţii şi 285.000 de lei, pentru dotările necesare în alte 16, a anunţat joi, 7 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Ionel Ciunt.

Potrivit acestuia, din fondurile alocate au fost schimbate reţelele de încălzire, electrice şi sanitare, s-au asfaltat terenurile de spor şi aleile din curţi, au fost zugrăvite şi igienizate săli de clasă, s-au reabilitat săli de sport şi au fost achiziţionate echipamente şi dotări.

"Vorbim despre 3,5 milioane de lei, o sumă consistentă şi din ce am văzut eu în istoricul alocărilor pentru unităţile de învăţământ este cea mai mare sumă, cel puţin în ultimii patru-cinci ani", a subliniat primarul Zalăului. El şi-a exprimat speranţa că părinţii nu vor mai fi obligaţi în acest an să asigure bani pentru diverse lucrări sau dotări ale şcolilor unde învaţă odraslele lor, câtă vreme toate unităţile de învăţământ care au solicitat bani de la administraţia locală au primit sumele necesare lucrărilor de reparaţii.

Număr dublu de bursieri

"Asta mi-am dorit şi asta am discutat cu conducerea şcolilor. Chiar în prima săptămână de vacanţă i-am invitat pe directorii şi pe contabilii şefi de la şcoli, le-am sus sumele pe care le putem aloca, în funcţie de solicitările lor şi asta i-am rugat: insist să nu mai văd părinţi cu bidinele şi cu găletuţe de vopsea circulând prin şcoli şi prin sălile de clasă. Noi am făcut o verificare la toate unităţile de învăţământ, să vedem cum s-au folosit banii. M-ai plăcut cum s-a lucrat. Loc de mai bine există întotdeauna, dar per total sunt mulţumit cum s-au utilizat aceşti bani şi s-au redus foarte multe din deficienţele care existau în şcoli", a precizat Ciunt.

Potrivit spuselor sale, în acest an, numărul beneficiarilor de burse sociale, de performanţă, de merit şi de studiu acordate de municipalitate elevilor zălăuan s-a dublat faţă de 2017, ajungând la 1.493, cu o alocare financiară de aproape 1,2 milioane de lei. Pentru alţi 1.173 de elevi care au câştigat concursuri şcolare judeţene sau interjudeţene administraţia locală va asigura stimulente în valoare totală de 150.000 de lei.
În Zalău, în acest an şcolar vor învăţa 12.574 de elevi, cu 392 mai mulţi decât în 2016-2017.

Mai puteţi citi:

Sute de mii de euro atraşi în Sălaj prin proiectele Erasmus+. Care sunt şcolile câştigătoare

Şcolile murdare şi nesigure îşi aşteaptă elevii. Vezi lista neagră

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite