Zece reguli de bază pentru ca elevii să facă faţă unui examen de limba română. Secretele pentru a avea o lucrare perfectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zece elevi din Dolj au fost eliminaţi de la Simularea Examenului de Bacalaureat

Febra examenelor naţionale care bat la uşă i-a cuprins pe elevi, iar profesorii le reamintesc cum să se organizeze pentru a lua o notă cât mai bună. Esenţial este şi să nu se lase copleşiţi de emoţii.

Presiunea examenelor este uriaşă pentru elevi. Profesorul de limba română Bogdan Cristea le recomndă elevilor să respecte 10 reguli regulile esenţiale pentru a-şi pune în pagină cunoştinţele într-un mod cât mai eficient şi corect.  

1. Citeşte atent cerinţa! Nu este greu, trebuie să respiri si să-ti păstrezi calmul. Emoţiile şi senzatiile sunt pozitive, atâta timp cât nu te sufocă şi sunt între nişte limite normale.

2. Porneşte exact din locul din care ţi se cere. Nu este timp de introduceri!

3. Nu fabula ! Nu bate câmpii, în speranţa că îi „vei seduce ” pe cei care corectează. Sunt profesori cu mult prea multă experienţă.

4.Ţine cont de formularea raspunsului. Nu te pierde în detalii! Nu impresionezi prin cât ai citit sau ce cultură generală deţii, dacă nu tratezi subiectul pe care-l ai.

5. Trebuie să ai clar în cap trei lucruri: concizie, claritate, coerenţă! . Încearcă să te exprimi cât mai clar, renunţă la partea ,,boema'' (lipsa procedee artistice ). Nu trebuie să convingi profesorul de română că ai talent!

6. Exprimă-te corect gramatical. Fii atent la topică, fii natural! Ai grijă la semnele de punctuaţie, la virgule, la apoziţii, să nu pui virgulă între subiect şi predicat. Nu uita să pui virgulă după un substantiv care este în cazul vocativ.

7. Nu folosi limbajul de pe stradă sau din familia ta! Ai grijă, când ajungi în sala de examen, lasă prietenii si anturajul acasă. Nu povesti despre viaţa ta, nu interesează pe nimeni!

8. Fixează-ţi planul foarte clar în minte! Fă tot felul de scheme sau schiţe pe ciornă şi te vor ajuta să te autodepăşeşti.

9. Nu pierde timpul, nu visa şi încearcă să scrii ceea ce iti trece prima dată prin minte. Fii sigur de tine, fii sigur de intelectul tău şi vei reuşi.

10. Nu încerca să sensibilizezi corectorul transmiţând mesaje prin care te scuzi sau să ceri o notă de trecere!

Examenele naţionale vor debuta astăzi cu Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a, proba de limba română. Miercuri, 21 iunie, vor susţine proba scrisă la matematică, iar cei care aparţin minorităţilor naţionale vor da pe 22 iunie proba la limba maternă. Rezultatele finale vor fi afişate pe 30 iunie.

Vă mai recomandăm:

Cum trebuie „să atace“ elevii examenele. Psiholog: „Informaţia se poate şterge din memorie când repeţi de foarte multe ori“

 „Adevărul te meditează pentru Evaluarea Naţională 2017“. Ce trebuie să ştii pentru proba la Matematică VIDEO

Decizie MEN: Notele după contestaţii vor fi notele finale, indiferent cu cât vor creşte sau vor scădea

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite