VIDEO Comuna Fălciu în zi de sărbătoare. Cum s-au distrat sătenii de Sânziene, Ziua Satului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Enceanu a întreţinut atmosfera la Fălciu FOTO Sabina Ghiorghe
Constantin Enceanu a întreţinut atmosfera la Fălciu FOTO Sabina Ghiorghe

Mii de oameni de toate vărstele s-au adunat de Sânziene la Fălciu pentru a lua parte la sărbătoarea satului. La finalul zilei, focurile de artificii au acoperit cerul.

Aflată la a V-a ediţie, Ziua Satului Fălciu a adunat la petrecerea organizată de edilii locului mii de oameni. Aproape 3.000 de copii, adulţi şi bătrâni s-au distrat împreună, au asistat la spectacole şi au dansat. Petrecerea a început în jurul orei 17.00 şi s-a terminat la ora 22.30 cu un foc de artificii.

Dincolo de oamenii locului, la Ziua Satului Fălciu au venit primari şi săteni din comunele vecine (Dodeşti, Stănileşti, Vetrişoaia etc), dar şi oficialităţi judeţene. Printre invitaţi  s-a  aflat şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, precum şi Alexandru Curelaru, consilier judeţean.
Spectacolul organizat de autorităţile locale a fost susţinut de formaţii şi trupe locale: “Doina Prutului”, “Mugurelul” – trupa de dans popular a Liceului “Dimitrie Cantemir” Puieşti, dar şi cântăreţi consacraţi: Constantin Enceanu, Aurel Moldovan şi Dora.

Primarul Neculai Moraru a spus, pentru “Adevărul”, că nu ar fi reuşit să organizeze ziua satului fără sprijinul sponsorilor: “Dintotdeauna a fost bâlci la Fălciu de Sânziene. Fiind o tradiţie pentru localnici, de prin 2008 ne-am gândit să organizăm cu aceeaşi ocazie şi Ziua satului. Au venit oameni din toate comunele învecinate. O bună parte din cheltuili au fost acoperite de sponsori: Safir Vaslui, Agroind Berezeni, Er-Agro Fălciu şi alţii”.

falciu ziua satului
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite