Viceprimarul comunei Fălciu, declarat incompatibil de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membri ANI au făcut public raportul viceprimarului Marian Guzgan FOTO:adevarul
Membri ANI au făcut public raportul viceprimarului Marian Guzgan FOTO:adevarul

Marian Guzgan, viceprimarul comunei vasluiene Fălciu, a fost declarat, ieri, incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Potrivit raportului întocmit de ANI, s-a constatat faptul că „viceprimarul Fălciului s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 09.04.2009 - 23.03.2011, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de Viceprimar al Comunei Fălciu, Judeţul Vaslui, cât şi funcţia de administrator al  S.C. JENI-MAR S.R.L., încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

La data de 30.06.2008, a fost validat mandatul lui GUZGAN MARIAN, de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Fălciu, Judeţul Vaslui, pentru mandatul 2008-2012. La data de 09.04.2009, GUZGAN MARIAN a fost ales în funcţia de Viceprimar pentru mandatul 2009-2012, iar, la data de 25.06.2012, a fost reales în funcţia de Viceprimar pentru mandatul 2012-2016.

În perioada 08.02.2007-23.03.2011, Marian Guzgan a deţinut atât calitatea de asociat, cât şi funcţia de administrator al S.C. JENI-MAR S.R.L. Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit prevederilor art. 87, (1), lit. d) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, <<funcţia de viceprimar (...) este incompatibilă cu (...) administrator>>.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate“, se arată în raport.

Viceprimarul Marian Guzgan poate contesta acest raport, în teremen de 15 zile, la instanţa de contencios administrativ. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite