Vasluienii se alătură proiectului de lege prin care se vrea unirea Republicii Moldova cu România, în campania „Aducem Basarabia acasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La întâlnire au participat Paul Munteanu, Marius Lulea (centru) şi Ana Maria Rusu FOTO:adevarul
La întâlnire au participat Paul Munteanu, Marius Lulea (centru) şi Ana Maria Rusu FOTO:adevarul

Mai mulţi tineri din judeţul Vaslui şi-au luat angajamentul de a strânge cel puţin 5.000 de semnături pentru ca proiectul de lege iniţiat de Platforma Civică „Acţiunea 2012“ să ajungă în Parlament.

Astăzi, în cadrul unei întâlniri cu Marius Lulea, preşedintele „Acţiunea 2012“,  bârlădeanul Paul Munteanu şi vasluianca Ana Maria Roşu, cei doi reprezentanţi ai judeţului care vor coordona campania „Aducem Basarabia acasă“ şi-au luat angajamentul pentru a strânge măcar 5.000 de semnături, din cele 100.000 de cât ar fi nevoie, pentru ca această platformă să propună proiectul de lege mult dorit.

Ideea le-a venit după ce, anul trecut, a fost realizat un sondaj din care a reieşit că peste 87% dintre români sunt de acord cu unirea celor două state româneşti indiferent de condiţii şi costuri, iar marea lor majoritate consideră că unirea Basarabiei cu România ar trebui să constituie o prioritate pentru politicienii români.

„Pentru a duce acest lucru mai aproape este nevoie de o legislaţie şi de instituţii care să trateze expres acest lucru“, a declarat Marius Lulea.

Pentru ca cei aproximativ 30 de voluntari din Vaslui să poată strânge cele 5.000 de semnături, aceştia şi-au propus să implice în acest proces şi pe voluntarii care vor să se alăture expres pentru această campanie. 

Ce este „Acţiunea 2012“?

Platforma Civică „Acţiunea 2012“ este o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Platforma desfăşoară manifestări publice de informare şi sensibilizare a întregii populaţii din România şi Republica Moldova cu obiectivul de a conştientiza necesitatea realizării unităţii naţionale.

Cei care doresc să participe la campania „Aducem Basarabia acasă“ se pot înscrie pe site-ul creat special pentru această acţiune: ww.basarabia-acasa.ro. 

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite