Vasluienii din finala X-Factor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel şi Andrei  au câştigat mai multe premii până acum
Cornel şi Andrei au câştigat mai multe premii până acum

Trupa Refresh a ajuns în finala show-ului de televiziune, fiind primul grup care a trecut de preselecţiile concursului

Andrei Ungureanu şi Cornel Puşcaşu, ambii în vârstă de 26 de ani, se cunosc încă din 2000, pe vremea când erau elevi în clasa a IX-a la Liceul „Ion Mincu“ din Vaslui. Pe atunci, participau separat la diverse activităţi artistice, iar un an mai târziu s-au hotărât să înfiinţeze o trupă.


Iniţial, trupa s-a numit Flash  şi a avut o ascensiune rapidă. În acel an ei câştigau marele premiu la Festivalul Naţional „Constelaţia Necunoscută“ din Vaslui.


Peste doar un an, talentul lor avea să fie răsplătit cu premiul al II-lea la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Sulina“ 2002. În 2003, cariera celor doi vasluieni avea să atingă apogeul, prin premiul al treilea obţinut la marele Festival Naţional „Mamaia“,  unde au impresionat audienţa interpretând în duet piesa „Tu“ într-o versiune reorchestrată de compozitorul vasluian Claudiu Bulete.


A urmat primul videoclip


Tot Claudiu Bulete semnează şi primele piese proprii ale acestei trupe şi, în anul 2005, Andrei şi Cornel filmează videoclipul piesei „O seară specială“, videoclip care a ajuns un an mai târziu în topul emisiunilor  muzicale.


Între timp, ei au devenit studenţi în Bucureşti şi au continuat proiectele muzicale, iar anul acesta la emisiunea „X- Factor“ au apărut sub o noua denumire, trupa Refresh. Deşi prima apariţie a convins mai greu juriul, atât Mihai Morar, cât şi Adi Sînă au decis să-i lase să meargă mai departe. Singura care nu a crezut, iniţial, în ei a fost Paula Seling.
În faza semifinalelor, unde băieţii au interpretat într-un mod original piesa „Ochii tăi“  a trupei Holograf, armoniile vocale au impresionat-o, de această dată, pe Paula, care le-a acordat credit pentru faza finală a competiţiei muzicale.


Au nevoie de susţinere


„Am venit pentru că vrem să ne demonstrăm că putem face faţă tensiunii pentru că avem factorul X şi pentru bani, frate“, le-au spus cei doi prezentatorilor emisiunii, la prima lor apariţie. „Sunt mândru că am fost primul care a lucrat cu ei şi au reuşit să ajungă până aici. Acum, la faza finală a concursului, ei vor avea nevoie mult de susţinerea noastră, a vasluienilor, întrucât clasamentele vor fi stabilite de public prin SMS. Mi-aş dori ca acest mesaj să ajungă la sufletele voastre şi băieţii să se numere printre câştigătorii competiţiei. Ar fi o mare mândrie pentru cei care reprezintă Vasluiul şi talentele din acest oraş“, a declarat compozitorul Claudiu Bulete.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite