Vaslui: Se zbate între viaţă şi moarte după ce a încercat să-şi salveze prietenii de la înec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Cepraga, din localitatea vasluiană Teişoru, se afla la scăldat împreună cu alţi cinci prieteni, la barajul Puşcaşi. Deşi nu ştia să înoate, el s-a avântat în larg pentru a-şi ajuta doi prieteni să ajungă la mal. 

Gestul său eroic, însă, era să-l coste viaţa. Dacă primul băiat care risca să se înece a ajuns în şoc hiportemic la spital, unde în cele din urmă şi-a revenit, iar al doilea a reușit să iasă singur din apă, Florin a fost înghiţit de valuri.

"Din momentul solicitării ajutorului la numărul de urgenţă 112, echipajul de intervenţie a ajuns pe baraj în 14 minute, imediat începând căutările adolescentului sub apă. După mai bine de cinci minute, victima a fost scoasă din apă în stop cardio-respirator, după care au fost începute manevrele de resuscitare. În 30 de minute, s-a reuşit repornirea activităţii cardiace, adolescentul având atât puls, cât şi tensiune. Evident, această minune ne-a surprins şi pe noi, având în vedere că victima a stat sub apă aproximativ jumătate de oră. Probabil, din cauza apei foarte reci din locul unde s-a scufundat, adolescentul a suferit un şoc hipotermic, ceea ce a condus şi la reducerea la minim a funcţiilor vitale", ne-a declarat, Nelu Tătaru, de la ISU Vaslui.

Florin a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde a fost stabilizat.

Citiţi mai multe amănunte despre această poveste în ediţia de mâine a ziarului "Adevărul".

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite