Vaslui: Sauna din Piața Traian îi alungă pe comercianți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile a transformat Piața Traian într-o adevărată saună.

După nemulțumirile comercianților de carne, acum a venit rândul celor care vând legume și fructe. Ei se plâng că au pierderi materiale importante din cauză că li se strică marfa pe tarabe. Canicula din interiorul pieței i-a determinat pe mai bine de jumătate din vânzătorii de legume și fructe să renunțe, ceea ce face ca mai bine piața să fie aproape goală. Cei mai hotărâți au fost producătorii, în sectoarele destinate lor tarabele fiind părăsite.

Și-au montat umbrele

Cei care au avut curajul să rămână să își vândă marfa și-au montat umbrele care să le mai țină umbră. „Uitați-vă și dumneavoastră. Am scos castraveții acum 15 minute, praospeți, iar acum sunt moi! Nu avem ce face. Se mai poate numi asta o piață europeană așa cum a fost ea lăudată la inaugurare? Chiria este mare și e normal ca lumea să renunțe să mai vândă", s-a plâns Dorina Ababei, comerciant. Mulți dintre comercianți s-au plâns că au făcut nenumărate demersuri către conducerea pieței și către Primărie, însă nimeni nu vrea să le dea vreun răspuns.

Săptămâna viitoare va fi montat sistemul de umbrire

Inaugurată cu mare fast în urmă cu aproape 7 luni, Piața Traian s-a dorit a fi una dintre cele mai moderne piețe din Moldova, după cum chiar autoritățile o lăudau.  Ca și aspect ea arată frumos, doar că proiectantul nu a gândit cum trebuie sistemul de iluminare, ceea ce face ca aparatele de ventilație să nu facă față. „Într-adevăr, oamenii au dreptate. Începând de săptămâna viitoare, cel mai probabil de pe 15 iunie, piața va fi închisă pentru dezinsecție generală și montarea unui sistem de umbrire. Acest sistem constă în niște jaluzele din material acrilic, a căror valoare se ridică la suma de  139.505 lei", ne-a declarat Geanina Clitemnestra  Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.

Cifră: 3,5 milioane de lei, atât a costat modernizarea Pieței Traian care a fost iaugurată pe 30 octombrie 2010.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite