Vaslui: PORTRET/ Denisa Ionela Tiron, fetiţa care a cucerit lumea cu vocea ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 11 ani, Denisa a participat la nenumărate concursuri naţionale şi internaţionale, unde a câştigat importante premii. Denisa a descoperit tainele muzicii când nici nu ştia să vorbească prea bine. Imita orice melodie pe care o auzea la televizor, iar părinţii ei şi-au dat seama că micuţa are calităţi vocale.

„La serbările de la grădiniţă eram singurul copil care avea cele mai multe momente artistice solo. Doamna educatoare a fost cea care le-a spus părinţilor mei să mă îndrume spre un cerc de muzică“, povesteşte Denisa. Aşa a ajuns la Palatul Copiilor „Constantin Didilescu“ din Vaslui, sub aripa profesorului Alin Bulboacă.

Zecile de ore de pregătire la Cercul de muzică uşoară i-au adus primul premiu, la doar câteva luni de la înscriere.

A câştigat primul premiu de la primul concurs

„De multe ori o auzeam prin casă cântând. Ca orice părinte, consideram că al meu copil e cel mai talentat şi iată că nu m-am înşelat“, se laudă  Mariana Tiron, mama Denisei. În anul 2006, la doar trei luni de când s-a înscris la Cercul de muzică uşoară, vocală şi instrumentală, talentata solistă a participat la festivalul „Datina“, care a avut loc la Vaslui, unde a luat marele premiu.

„Îmi aduc aminte că aveam emoţii foarte mari. Era prima dată când foarte multă lume mă privea şi mă asculta. Am interpretat melodia «O rugăciune de Crăciun», melodie foarte apreciată de juriu. Toată lumea m-a aplaudat atunci“, povesteşte Denisa.

„Vreau să fiu mare vedetă“

Peste alte câteva luni, micuţa solistă a participat la primul ei concurs internaţional, la Iaşi, unde a luat premiul I. Acest succes a fost un imbold pentru profesorul ei de muzică şi a hotărât să o înscrie la toate concursurile de importanţă majoră care urmau. Aşa se face că, în anul 2008, Denisa a reprezentat judeţul Vaslui, alături de colegii de la cerc, la un festival-concurs ce a avut loc în Italia. Grupul vasluian a surclasat formaţii din ţări precum Slovacia, Ucraina, Franţa, Ungaria sau Polonia, şi, datorită vocii de excepţie a Denisei, Palatul Copiilor din Vaslui a câştigat locul I.

„Denisa este un copil foarte talentat care pune suflet în ceea ce face. Dacă va munci la fel de mult ca până acum, va avea mult mai multe performanţe. Practic, cu ea nu îmi este frică la niciun concurs la care participă“, o laudă profesorul Alin Bulboacă.

Talentul Denisei a făcut-o să aibă succes peste tot unde a mers. În 2007, părinţii au înscris-o la emisiunea televizată „Vreau să fiu mare vedetă“, unde a ajuns în finală şi a câştigat premiul al III-lea. Denisa se poate lăuda, la doar 11 ani, că a participat la peste 20 de concursuri naţionale şi internaţionale şi la toate a câştigat câte un premiu.

Profil
Născută:
4 aprilie 2000, la Vaslui.
Studii: Este elevă în clasa a IV-a la Şcoala nr. 6 „Mihai Eminescu“ din Vaslui.
Familie: Este singură la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri
De unde ţi se trage plăcerea de a cânta?
În primul rând din pasiune. Dacă atunci când eram mai mică mă jucam în faţa oglinzii cu un spray în loc de microfon şi fredonam toate meoldiile pe care le auzeam la televizor, acum am ajuns la un alt stadiu. Acum vreau să le arăt tuturor cât de mult înseamnă muzica pentru mine şi pot să fac asta mult mai bine.
Îţi doreşti o carieră în muzică?
Normal că asta vreau să fac. Îmi place la nebunie Celine Dion şi vreau să ajung la fel de celebră ca ea. Îi ştiu melodiile pe de rost, iar muzica ei îmi dă un imbold şi mai mare.

Ce-i place
Pe lângă muzică, Denisa a descoperit o nouă pasiune, şi anume, artele marţiale. „M-am înscris la karate şi îmi place foarte mult. În primul rând fac mişcare, iar în al doilea rând învăţ să mă apăr“, a spus Denisa.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac mincinoşii şi oamenii care vorbesc prea mult. Mi se pare plictisitor când cineva repetă o poveste de prea multe ori“, a mai spus copila.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite