Vaslui: Chiulangii şi fără idei în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii Cristian David, Marian Sârbu şi Dan Marian s-au remarcat negativ
Parlamentarii Cristian David, Marian Sârbu şi Dan Marian s-au remarcat negativ

O nouă analiză a activităţii parlamentarilor realizată de Institutul de Politici Publice relevă că aleşii s-au complăcut în mediocritate.

Senatorii şi deputaţii aleşi în colegiile din judeţul Vaslui continuă să mimeze munca în Parlament. O demonstrează ultimul raport de monitorizare al parlamentarilor realizat de Institutul de Politici Publice, potrivit căruia aleşii vasluieni reuşesc să se facă remarcaţi doar prin faptul că au o prezenţă slabă la voturile finale din cele două Camere, iniţiativele legislative sunt pentru ei o necunoscută, iar luările de cuvânt în plenul şedinţelor sunt adevărate rarităţi.

Codaşi în topul iniţiativelor
Astfel, potrivit raportului menţionat, niciunul dintre cei zece aleşi vasluieni nu figurează în topul parlamentarilor cu cele mai multe propuneri legislative. La celălalt capăt al performanţei este nominalizat Cristian David, în topul aleşilor cu cele mai puţine iniţiative legislative. În peste doi ani de mandat, senatorul a avut doar zece iniţiative, din care două au devenit legi. Mult mai bine stă senatoarea Doina Silistru, cu 48 de propuneri legislative, dintre care şase au devenit legi. „Promulgarea unor legi este o recunoaştere a valorii parlamentarului respectiv şi prin urmare eu o consider o realizare a mea“, a declarat Doina Silistru.

La capitolul prezenţă, aleşii vasluienilor reuşesc din nou să se remarce în mod negativ. Campion la chiul este senatorul Cristian David, cu un procent de 18,8%, urmat de deputatul Marian Sârbu (28,5%). De fapt, acesta nici măcar nu a călcat în judeţul Vaslui din momentul în care a fost ales. Alţi chiulangii de top sunt deputaţii Dan Marian, cu prezenţă de 58%, şi Dragoş Iftime, cu 50%. Cel din urmă nu a fost doar absent la jumătate din şedinţe, dar nici nu a luat vreodată cuvântul în plen.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite