Vaslui: Carne alterată în frigiderele din Piaţa Traian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Semnalul de alarmă este tras chiar de comercianţii care se plâng că sistemul de ventilaţie nu a fost pornit, iar frigiderele prea mici nu mai fac faţă căldurii.

De câteva zile, la sectorul de carne din Piaţa Traian, atât comercianţii, cât şi cumpărătorii suportă o căldură înăbuşitoare şi un miros înţepător. Vânzătorii spun că administratorii pieţei refuză să dea drumul la ventilaţie pe motiv că încă nu sunt temperaturi atât de mari.

Oamenii se mai plâng că proiectantul nu a gândit cum trebuie amenajarea sectorului de carne, iar ei sunt nevoiţi să ţină cantităţi prea mari de preparate din carne în frigidere mici. „După ora 11.00 nu se mai poate. E exagerat de cald, iar frigiderele nu fac faţă. Acoperim carnea cu folie sau cu staniol de frică să nu se strice“, ne-a spus Maricica Vrabie, comerciant.

„La 35 de grade ce or să mai facă?“

„Mai grav este faptul că nu mai avem alte frigidere să depozităm carnea. E multă, iar lumea nu prea cumpără, că nu are bani. Plus că şi iluminatul holului face ca temperatura să crească şi mai tare“, s-a plâns un alt comerciant. Nelu Ropotă,  de la administraţia Pieţei Traian, respinge acuzaţiile comercianţilor. „Dacă acum e cald, la vară, când vor fi 35 de grade, ce or să mai facă? Lăsaţi-mă, dom’le, este purtător de cuvânt la Primărie, eu am multe pe cap. N-am timp de prostiile astea“, ne-a replicat administratorul. „Se cunoaşte că e cald tare. Cred că nu voi mai cumpăra carne din piaţă“, ne-a declarat vasluianca Georgeta Rusu.

DSVSA deschide o anchetă

La sesizarea reporterilor „Adevărul de Seară“, conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a promis că va demara controale în piaţă. „Vom trimite în aceste zile o echipă pentru a vedea condiţiile de depozitare a cărnii şi temperatura în care produsele sunt ţinute. Dacă se adeveresc cele spuse de comercianţi, conducerea pieţei va fi sancţionată“, a precizat Decebal Săraru, directorul DSVSA Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite