Urmărire dramatică la Vaslui. Cum a scăpat neprins un şofer inconştient, chiar dacă poliţiştii au tras focuri de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vasluian de 27 de ani este dat în urmărire de poliţişti după ce i-a obligat pe oamenii legii să folosească arma din dotare şi să-l urmărească cu maşina pe uliţele satului. Deşi a fost identificat, şoferul fugar nu este de găsit

În noaptea de miercuri spre joi, 16/17 decembrie, într-un sat din Vaslui a fost forfotă mare. În jurul orei 23.00, când echipajul de poliţie al postului local se afla la datorie, agentul a observat o maşină înmatriculată în străinătate care la vederea maşinii de Poliţie a schimbat brusc direcţia de deplasare. Totul s-a întâmplat pe DJ 245A, pe raza satului Hălăreşti, comuna Iana. Fugarul s-a îndreptat către satul Vadurile din aceeaşi comună. Poliţiştii au plecat în urmărire folosind semnalele acustice şi luminoase.

"Conducătorul nu a oprit iar la un moment dat, la o intersecţie de drumuri din zona respectivă, acesta a frânat brusc la dreapta fapt ce a determinat ca maşina de poliţie să intre în coliziune faţă-spate cu maşina urmărită. În acel moment, unul dintre poliţişti l-a somat pe conducătorul auto să oprească însă acesta nu s-a oprit, ci a fugit cu maşina, motiv pentru care s-a făcut uz de armă, folosindu-se focuri de avertisment. Nu s-a oprti nici aşa, ci şi-a continuat drumul", a precizat Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

Şoferul nu a fost găsit în noaptea respectivă, iar căutările au fost reluate joi dimineaţa. Autoturismul în care se afla fugarul a fost găsit în curtea unui cetăţean din satul Siliştea, comuna Iana, prezentând urme specifice implicării într-o tamponare.

"Din verificările efectuate până în prezent se pare că la volanul autoturismului se afal un tânăr de 27 de ani care la acest moment se sustrage cercetărilor", a completat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Şoferul riscă dosar penal sub aspectul săvârşirii a două fapte contravenţionale: neoprirea la semnalul regulamentar al poliţistului şi neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers, precum şi o infracţiune de distrugere din culpă.

Poliţiştii iau în calcul posibilitatea ca şoferul să fi fost sub influenţa băuturilor alcoolice.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite