Un schizofrenic a încercat să-şi omoare mama şi bunica, apoi a lovit un poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Coisin (29 ani), din localitatea vasluiană Cioatele, a pus poliţia pe jar după ce şi-a lovit mama în cap cu un topor, iar apoi a sugrumat-o pe bunica sa. Unul din poliţiştii care a vrut să-l imobilizeze a fost lovit şi el în faţă cu o scândură. 

Potrivit anchetatorilor, Mihai Coisin este în evidenţele medicilor ca fiind suferind de afecţiuni psihice. Externat în urmă cu doi dintr-o clinică de specialitate, tânărul nu a mai urmat tratamentul prescris de medici, iar de-a lungul timpului a suferit mai multe crize. Aşa s-a întâmplat şi vineri dimineaţă, când, într-un acces de furie, a luat o secure şi a lovit-o pe mama sa în cap, iar apoi a sugrumat-o. Imediat a fugit într-o cameră unde se afla bunica sa în vârstă de 70 de ani. A încercat şi pe ea să o strângă de gât, însă în acel moment a intra în casă un frate de-al său care a reuşit să-l oprească înainte de a-şi sufoca bunica.
Tânărul s-a refugiat apoi în clopotniţa bisericii din localitate, unde a început să tragă clopotele. Nici la rugăminţile rudelor şi nici ale poliţiştilor Mihai Coisin nu a vrut să coboare. Mai mult, acesta a lovit un poliţist cu o scândură în faţă, provocându-i o ransă serioasă la ochiul stâng, în momentul în care omul legii a încercat să-l forţeze pe agresor să coboare.
Tânărul a fost imobilizat în final cu ajutorul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă, iar apoi internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Mama s-a a fost şi ea internată la spital cu un traumatism cranio-cerbral şi leziuni în zona gâtului, însă acum se află în afara oricărui pericol. Totodată, iar poliţistul rănit a primit îngrijiri medicale fără a fi necesară spitalizarea. „Agresorul este cunoscut cu afecţiuni medicale, fiind externat în anul 2010 dintr-o clinică de specialitate, cu obligarea la tratament medical. Acesta urmează a fi suspus unei expertize psihiatrice. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de ultraj şi tentativă deomor", a spus Mihalea Ştraub, ofiţerul depresă al IPJ Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite