Un bătrân de 79 de ani dispărut după ce a fost externat din spital, dezbrăcat şi fără ştirea familiei, a fost găsit decedat pe un câmp, după cinci zile de căutări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân de 79 de ani din localitatea vasluiană Mărăşeni a fost găsit decedat la cinci zile după ce a a fost externat din spitalul din Vaslui, fără ştirea familiei.

Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost descoperit de un cioban pe un şes, în apropierea depozitelor Dixaman, de la ieşirea din municipiul Vaslui. Cel mai probabil, după externarea din spital, bărbatul care nu avea bani asupra sa şi nici haine groase a încercat să plece acasă la Mărăşeni pe jos şi a rătăcit drumul.

”La o primă examinare, cadavrul nu prezenta urme de violenţe. A fost transportat la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, în vederea efectuării necropsiei, pentru a se stabili cauzele exacte ale decesului”, a precizat Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Iorgu Ocheană a fost internat la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, pentru tulburări de comportament. Bătrânul a fost dus la spital încătuşat de către poliţişti, după ce rudele nu au reuşit să-l liniştească şi s-au văzut depăşite de situaţie. Ajuns la spital doar cu hainele cu care era îmbrăcat, bătrânul de 79 de ani a fost externat în cursul zilei de joi, 23 noiembrie, fără a fi anunţat vreun membru al familiei.

”Bunicul a fost legat de pat în acel salon unde a fost internat singur. Nu ştiu ce tratament i-au administrat, însă, joi, deci la trei zile de la internare, medicii au decis să-l externeze. Însă, acest lucru s-a întâmplat fără să fie anunţat nimeni din familie. Asta deşi unchiul meu, adică fiul bunicului meu, a dat o declaraţie scrisă că-şi asumă răspunderea să-l preia din spital.”, a declarat Ana Maria Moise, nepoata bătrânului.

La două zile după ce a fost externat, fiul bătrânului a mers la spital la tatăl său. Atunci a fost informat că bătrânul fusese externat încă de pe 23 noiembrie.

Văzând că nu reuşesc să-i dea de urmă, rudele au anunţat dispariţia la Poliţie. Au cerut sprijinul vasluienilor pe reţelele de socializare, sperând că astfel vor reuşi să-l găsească.

 ”A plecat dezbrăcat, fără bagaje, aşa cum fusese dus acolo de poliţişti. Nu pot să concep ca un medic să-i dea drumul singur din spital, ştiind că are probleme psihice”, afirmă nepoata bătrânului. Ea locuieşte în Bucureşti şi a precizat că nu a avut cum să ajungă la Vaslui pentru a căuta bunicul, având un copil mic în grijă.

Reprezentanţii Spitalulului Judeţean de Urgenţă Vaslui au declanşat o anchetă în acest caz, pentru a stabili cum a fost posibil ca pacientul să fie externat fără ştirea familiei şi cine se face răspunzător de acest caz.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite