Tractorist rupt de beat, oprit pe șosea de polițiști. Circula fără lumini și fără numere

0
Publicat:

Un bărbat de 50 de ani din comuna Oşeşti, judeţul Vaslui, a fost plasat în arest la domiciliu după ce a fost prins de poliţişti conducând un tractor deşi era aproape în comă alcoolică.

Tractoristul oprit de polițiști era în stare avansată de ebrietate FOTO arhivă Adevărul
Tractoristul oprit de polițiști era în stare avansată de ebrietate FOTO arhivă Adevărul

Tractoristul a fost oprit în trafic de agenții rutieri pe 2 martie pentru că circula fără a avea în funcţiune surse de iluminare şi fără plăcuţă cu număr de înregistrare la autovehicul.

„Întrucât conducătorului tractorului agricol emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Vaslui pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de acesta a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale, pentru comiterea a trei abateri, cu amendă în cuantum total de 1.450 lei. precizează într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Poliţiştii rutieri vasluieni l-au reţinut pe bărbat pe o perioadă de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, iar instanţa de judecată l-a plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările în acest caz pentru a stabili întreaga activitate infracţională a bărbatului.

A intrat cu tractorul în gardul unei case şi a fugit de la locul accidentului

Un alt incident în care a fost implicat un tractor a avut loc pe 15 ianuarie 2020 în județul Galați. Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Tecuci au fost sesizaţi, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că un tractor ar fi pătruns în curtea unei locuinţe, din comuna Priponeşti, după ce ar fi distrus gardul şi poarta de acces.

„Bărbatul, de 26 de ani, aflat la volanul tractorului, a fost identificat de poliţiştii sosiţi la faţa locului, fiind găsit la domiciliul său, din comuna Priponeşti. El a fost testat alcoolscopic, valoarea înregistrată de aparatul etilotest fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Totodată, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, astfel că i-au deschis dosar penal pentru distrugere, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite