Tânărul vasluian care a accidentat mortal o persoană şi a incendiat maşina într-o văgăună a fost eliberat. Judecătorii au dispus arestarea la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Tribunalului Vaslui au decis înlocuirea arestării preventive luate faţă de şoferul care pe 3 martie a accidentat mortal o persoana şi a fugit de la locul faptei incendiind autoturismul, cu măsura arestului la domiciliu. Conducătorul auto, un tânăr de etnie romă, din comuna Băceşti, şi-a abandonat victima după ce a târât-o aproape un kilometru, apoi a fugit cu maşina în judeţul vecin, iar în încercarea de a ascunde urmele, i-a dat foc.

Aceasta este prima măsură privind arestul la domiciliu, dispusă de judecătorii vasluieni după intrarea în vigoare a noului Cod Penal. Instanţa a stabilit şoferului vinovat de producerea accidentului o serie de obligaţii. Astfel, Fântânel Ţurcanu nu are voie să părăsească imobilul în care locuieşte, decât la chemarea organelor de anchetă sau a judecătorilor şi nici să ia legătura cu familia victimei sau cu martorii din dosar. Sentinţa judecătorilor Tribunalului Vaslui este definitivă, anterior, magistraţii instanţei de fond (Judecătoria Vaslui) au respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive. 

Accidentul produs de Fântânel Ţurcanu a avut loc pe 3 martie,  pe DN 15 D, pe raza localităţii Dumeşti. Victima, un bărbat de 50 ani a fost găsită decedată pe carosabil de câţiva localnici. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat că bărbatul a fost victima unui accident rutier, conducătorul auto implicat în accident, fugind de la locul faptei.  În vederea identificării acestuia, s-a constituit o echipă de cercetare la faţa locului complexă, formată din 20 de poliţişti rutieri, de acţiuni speciale şi de ordine publică, sub coordonarea adjunctului inspectorului şef al poliţiei judeţene. Aceştia au instituit filtre rutiere şi au  efectuat cercetări pe raza comunelor şi judeţelor învecinate. După aproximativ nouă ore, poliţiştii l-au identificat pe Fântânel Ţurcanu în timp ce se deplasa pe jos, dinspre judeţu Bacău, spre localitatea de domiciliu.

Potrivit poiţiştilor, tânărul de 28 ani a acroşat victima, pe care a târât-o pe o distanţă de aproximativ 850 metri. Ulterior, a părăsit locul accidentului, s-a deplasat cu autoturismul pe raza comunei Roşiori, din judeţul Bacău, unde a incendiat autovehiculul, în vederea distrugerii urmelor accidentului. Maşina arsă în totalitate a fost descoperită de poliţiăti într-o văgăună.

Identificat la nouă ore după producerea accidentului, şoferul a fost testat cu etilotestul, însă rezultatul a fost negativ. A fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă în vederea recoltării probelor bilogice. Pe numele conducătorului auto s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetarea locului faptei. În faţa anchetatorilor, tânărul a declarat că s-a speriat după producerea accidentului, invocând o stare emoţională deosebită, având în vedere că în urmă cu câteva zile îşi înmormântase mama. A doua zi după accident, pe 4 martie, magistraţii Judecătoriei Vaslui au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a şoferului, sentinţă menţinută, după contestaţie, şi deTribunalul Vaslui.

Citeşte şi:

 Accident cu victime la intrarea în Bârlad

O şoferiţă începătoare din Vaslui a făcut cascadorii pe stradă

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite