Spitalul bârlădean a trecut prin ciurul evaluatorilor CONAS. Ce şanse are unitatea să primească acreditarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În intervalul 8-12 decembrie, o echipă de evaluatori din cadrul Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CONAS) a luat la puricat Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad

Evaluatorii au petrecut zilnic câte 10 ore în spital şi au verificat atât indicatorii scriptici, cât şi condiţiile concrete. Au vizitat fiecare secţie în parte, fiecare pavilion al spitalului şi au verificat un număr de peste 2.000 de indicatori pe care unitatea trebuie să îi respecte pentru a primi acreditarea.

O primă concluzie o vor transmite conducerii spitalului bârlădean la finele acestei săptămâni, procesul de acreditare fiind de mai lungă durată.

“Procesul de acreditare continuă. Avem speranţe că vom obţine acreditarea”, a spus Adrian Gheorghiu, asistent medical statistician la spitalul bârlădean.

Toate spitalele din România trebuie să primească acreditarea CONAS până la sfârşitul anului 2015, în caz contrar riscă să fie închise. În primele 10 luni ale anului nu a fost acreditat niciun spital din ţară pentru că cei de la Curtea de Conturi au cerut ca angajarea evaluatorilor să se facă prin licitaţie.

Acreditarea urmăreşte trei criterii importante: sistemul de management al calităţii, organizarea serviciilor de îngrijire şi îmbunătăţirea practicilor medicale. Se doreşte ca pacientul tratat într-un spital acreditat să aibă parte de servicii medicale şi hoteliere ca-n spitalele occidentale.

Citeşte şi:

Spitale ce urmează să fie evaluate de CONAS în 2014

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite