Spitalul Bârlad a pierdut în instanţă procesul intentat de Sanitas pentru tichetele de masă neacordate în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia luată în primăvara anului trecut de conducerea spitalului bârlădean privind suspendarea acordării tichetelor de masă pentru salariaţi a fost cotestată în instanţă. Magistraţii au dat câştig de masă sindicaliştilor şi ficare va primi din urmă tichetele aferente pentru cele 8 luni în care nu şi-au primit acest drept

Tribunalul Vaslui a dat câştig de cauză procesului intentat de Sindicatul “Sanitas” Vaslui pentru neacordarea tichetelor de masă din martie 2014. Conducerea Spitalului Bârlădean va trebui să dea retroactiv aproximativ 88.000 de tichete în valoare totală de aproape 800.000 de lei.

Angajaţii spitalului bârlădean nu au mai primit tichete de masă în intervalul martie-noiembrie 2014, acest drept al salariaţilor fiind suspendat din cauza subfinanţării unităţii. Acordarea lor a fost reluată din decembrie (tichetele aferente lunii noiembrie 2014).

Angajaţii unităţii care nu sunt membri de sindicat pot avea surpriza să nu primească drepturile restante. Deocamdată nu s-a stabilit modalitatea de acordare a tichetelor nici pentru sindicaliştii care şi-au câştigt dreptul în instanţă.

”Noi credem că cei din conducerea Spitalului Bârlad sunt de bună-credinţă şi vor pune în aplicare hotărârea instanţei. Deja s-a intrat într-un ritm normal de acordare a tichetelor de masă încă din decembrie anul trecut, când au fost date drepturile aferente lui noiembrie, iar luna aceasta se vor acorda cele pentru decembrie. Până la urmă, este un drept prevăzut şi asumat în contractul colectiv de muncă şi era de aşteptat ca instanţa să ne dea câştig de cauză”, a declarat Daniela Clătinici, preşedintele Sindicatului ”Sanitas” Vaslui.

Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad are 750 de paturi pentru spitalizare contună şi 37 paturi pentru spitalizare de zi. Unitatea are aproape 850 de salariaţi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite