Scandalurile sexuale care au zguduit politica românească: de la ministrul care a adormit cu şliţul desfăcut la şeful de judeţ care agăţa fete pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

De-a lungul anilor, politica românească a fost zguduită de scandaluri sexuale răsunătoare. Miniştri, parlamentari, primari, preşedinţi de consilii judeţene au fost implicaţi în poveşti cu iz amoros care le-au şifonat imaginea publică.

Şirul scandalurilor sexuale a fost deschis la începutul anilor 90 şi a culminat cu destituirea protagonistului.

Petre Sălcudeanu şi demisia pentru şliţul desfăcut   

În 1993, scriitorul Petre Sălcudeanu, pe atunci ministrul Culturii, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, într-o seară, a încercat să facă avansuri femeii care era ofiţer de serviciu la sediul ministerului Culturii. Speriată, femeia şi-a sunat soţul care la rându-i i-a alertat pe jurnalişti. Ministrul a fost găsit de ziarişti dormind pe o canapea cu şliţul desfăcut. În urma incidentului a fost destituit din funcţie.

Primarul de Iaşi şi amanta pentru care a ajuns după gratii

Gheorghe Nichita, primarul de Iaşi, a fost protagonistul unui scandal de proporţii care a culminat cu arestarea sa. Edilul a făcut o pasiune nebună pentru una dintre subalternele sale, Adina Samson. Pentru a-şi spiona amanta, Gheorghe Nichita a apelat la serviciile poliţiştilor locali, iar pentru a-i îndepărat pe eventualii rivali la interlopii din Clanul Corduneanu. Pentru spionarea amantei, Gheorghe Nichita a fost arestat preventiv, fiind ulterior plasat în arest la domiciliu, respectiv sub control judiciar. Problemele cu amanta au deschis Cutia Pandorei în cazul primarului de Iaşi.

Deputatul Păsat şi prostituatele finuţe

Fostul deputat PDL Dan Păsat s-a aflat şi el în centrul atenţiei publice după ce a fost implicat într-un scandal sexual. Păsat a fost interceptat de procurori în timp ce negocia cu un proxenet pentru serviciile sexuale oferite de două prostituate. Deputatul dorea fete finuţe, pentru care era dispus să plătească 100 de euro ora.   

Ioan Oltean şi pozele compromiţătoare

Deputatul PNL Ioan Oltean şi Crinuţa Dumitrean, fosta şefă a ANRP, ar fi fost fotografiaţi în biroul acesteia din urmă, în ipostaze indecente. Informaţia a apărut în timp ce procurorii DNA instrumentau un dosar ce îl viza pe Oltean. Pozele au fost ataşate la dosarul trimis de procurori la Parlament, pentru cererea de avizare a reţinerii şi arestării preventive a lui Ioan Oltean.

Ioan Oltean a recunoscut atunci că la dosar există fotografii, dar că acestea nu ar fi defăimătoare şi că nu pot fi folosite pentru a se dovedi existenţa unor fapte de corupţie.   
 

Robert Negoiţă şi escapadele din Deltă

De un trecut tumultos a avut parte şi primarul Sectorului 3 din Bucureşti, Robert Negoiţă. Acesta a fost martor într-un dosar de proxenetism, fiind acuzat că ar fi beneficiat, alături de alţi politicieni din partid, de serviciile sexuale ale unor fotomodele. Anchetatorii au acuzat atunci că proxeneţii foloseau agenţia de modelling drept paravan pentru proxenetism. 

Negoiţă a fost interceptat în 2008, în timp ce solicita unui proxenet, inculpat în respectivul dosar, să îi pregătească "cinci fete" care să-l însoţească în Delta Dunării, unde avea loc o acţiune de partid. De serviciile sexuale ale fotomodelelor ar fi beneficiat atunci şi alţi colegi de partid.  

Corina Creţu şi pasiunea pentru Colin Powell

Numele Corinei Creţu a apărut într-un scandal cu tentă sexuală după ce un hacker a spart emailul fostului secretar de stat american, conducător al armatei americane în ofensiva irakiană, Collin Powell, iar corespondenţa dintre cei doi a fost făcută publică. În aceste e-mailuri, Creţu îl numea pe Powell „dragostea vieţii mele". Oficialul american a negat relaţia sentimentală, afirmând că au fost doar „prieteni". 

 Şeful CJ Argeş, în căutarea fanteziilor sexuale pe Facebook

Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş  a fost protagonistului unui  scandal sexual publicat în săptămânalul local „Ancheta“. O jurnalistă sub acoperire a discutat vreme de o lună cu omul politic şi ar fi ajuns la o serie de discuţii intime sexuale.

În discuţiile purtate pe Facebook, dar şi telefonic sau prin SMS, Tecău i-ar fi povestit fetei, pe care nu o cunoştea în realitate, despre fanteziile lui sexuale, despre problemele şi frustrările sale, inclusiv cele de serviciu, dar şi despre punctele din agenda sa oficială, precum emisiuni TV la care urma să fie invitat, ori dineuri de sfârşit de an şi chiar despre depunerea jurământului de către preşedintele României, Klaus Iohannis.

Tecău i-ar fi lansat tinerei o invitaţie de o noapte la mare şi încearca să o convingă să se întâlnească, discret, în apartamentul din cartierul piteştean Găvana,iar în contul relaţiei pe care şi-o dorea, se oferă s-o plimbe pe tânără la Paris. Pus în faţa stenogramelor, Tecău a susţinut atunci că totul a fost o înscenare.
 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite