Respins, iniţial, de Comisia de etică a PDL, Alexandru Iacob va candida la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Iacob (Sursa: monitoruldevaslui.ro)
Alexandru Iacob (Sursa: monitoruldevaslui.ro)

Cu toate că se afla pe lista celor 36 de candidaţi respinşi de Comisia de etică a Alianţei România Dreaptă (ARD), fostul primar al comunei vasluiene Perieni, Alexandru Iacob, a fost menţinut în lista pentru parlamentare. 

Potrivit conducerii Organizaţiei Judeţene Vaslui a Partidului Democrat Liberal (PDL), Alexandru Iacob nu mai are niciun fel de probleme cu justiţia, aşa cum apare în dosarul de candidatură analizat de Comisia de etică.

Prin vocea lui Dan Marian, preşedintele democrat liberalilor vasluieni, citat de Mediafax, Monica Macovei s-a grăbit cu publicarea listei celor 36 de candidaţi din ţară care au picat testul de integritate.

VEZI AICI LISTA CELOR 36 DE CANDIDAŢI RESPINŞI

„Astăzi (n.r - joi) s-a publicat pe portalul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sentinţa în cazul lui Alexandru Iacob, conform căreia acesta este achitat. Am sunat-o imediat pe Monica Macovei şi i-am comunicat şi în scris informaţia, însă deja dăduse drumul la lista cu cei care nu au trecut testul de integritate. Cred că s-a grăbit Monica Macovei cu publicarea listei, mai ales că Alexandru Iacob fusese deja achitat de două instanţe de judecată până acum. În consecinţă, el va rămâne candidatul PDL în Colegiul de Senat nr. 2 Vaslui", a declarat, joi, pentru Mediafax, preşedintele Organizaţiei Judeţene Vaslui a PDL, Dan Marian.

La sfârşitul anului 2008, când era primar al comunei vasluiene Perieni, Alexandru Iacob a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de lângă Tribunalul Iaşi, alături de directorul unei societăţi din Iaşi, pentru înşelăciune şi neglijenţă în serviciu.

Procurorii arătau în rechizitoriu că cei doi ar fi trucat o licitaţie în anul 1999, în urma căreia 13.000 de metri pătraţi de teren de la o societate aflată la acea vreme în proprietatea statului ar fi fost vânduţi la un preţ foarte mic către firma lui Iacob, Multim SRL Perieni.

După doi ani de procese, magistraţii Tribunalului Iaşi i-au achitat pe cei doi, fiind găsiţi nevinovaţi, la fel cum s-a întâmplat şi la Curtea de Apel Iaşi. Procurorii au făcut din nou recurs, iar Alexandru Iacob este achitat şi de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, sentinţa fiind definitivă şi irevocabilă.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite