Răscoală într-un sat din Vaslui! Enoriaşii s-au îmbrâncit cu jandarmii pentru a-şi apăra preotul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de oameni din localitatea vasluiană Sărăţeni s-au îmbrâncit, astăzi, cu jandarmii, după ce în satul lor  a venit un executor judecătoresc care să îl dea afară din casa parohială pe preotul pe care ei îl ştiu dintotdeauna.

Când au văzut că în satul lor au apărut feţe bisericeşti de la Episcopia Huşilor, însoţite de un executor judecătoresc, dar şi de jandarmi, enoriaşii nu s-au mai putut stăpâni şi au început să se răscoale. Executorul judecătoresc trebuia să îl scoată din casa parohială pe preotul Dumitru Ţurcanu, cel pe care localnicii îl consideră duhovnicul lor. De aici până la scandal nu a mai fost decât un pas şi doar jandarmii au putut să îi ţină la distanţă pe oamenii furioşi. 

Credincioşii s-au baricadat în faţa bisericii şi l-au huiduit pe noul preot care a venit însoţit de reprezentanţii legali, după ce Judecătoria Bârlad a emis o ordonanţă preşedinţială prin care îl obligă pe preotul Ţurcanu să elibereze casa parohială, deşi acest imobil este al comunităţii.

Scandalul a început la sfârşitul anului 2011, atunci când preoţii Dumitru Ţurcanu, preot paroh în localităţile Lăţeşti şi Sărăţeni, şi Lucian Botez, cel care păstoreşte biserica din localitatea Bozia, au declarat război Episcopiei Huşilor, pe care au acuzat-o de inginerii financiare. Cei doi preoţi au început un amplu proces împotriva Episcopiei, îndrăznind să îşi ceară drepturile salariale în instanţă. 

Acesta a fost motivul pentru care Consistoriul Eparhial din Huşi a decis să îi caterisească pe cei doi preoţi. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite