Profesorii din trei licee vasluiene au boicotat simularea bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bacalaureat

Peste 50 de cadre didactice de la trei licee din municipiul Vaslui au refuzat să participe la simularea examenului de bacalaureat. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui au dispus înlocuirea acestora cu alţi profesori, de la şcoli gimnaziale.

Aşa cum au avertizat, o parte dintre profesorii vasluieni au refuzat astăzi să intre în clase ca supraveghetori sau să facă parte din comisiile de corectare a lucrărilor la simuarea examenului de bacalaureat. La două din cele ăase licee din municipiul Vaslui, cadrele didactice au refuzat să participe atât la evaluare, cât şi la supravegherea elevilor. Este vorba despre Colegiul Economic “Anghel Rugină”, unde 18 profesori care ar fi trebuit să participe la supraveghere au fost înlocuiţi cu alte cadre didactice de la şcolile gimnaziale din oraş şi Liceul  “Ştefan Procopiu”, unde 20 de profesori au fost înlocuiţi. 

“E dreptul lor, nu ne putem opune. Am reuşit să organizăm în bune condiţii simularea de la limba română. Nu am întâmpinat probleme. Am mai avut încă patru dascăli din afara şcolii, aşa că examenul s-a desfăşurat fără probleme”, a declarat Daniela Popescu, directorul Colegiului “Anghel Rugină”.

Pe lângă cele 38 de cadre didactice care au refuzat să participe la supraveghere, alţi 20 de dascăli de la Liceul “Ştefan Procopiu”, Colegiul “Anghel Rugină”, dar şi Liceul “Mihail Kogălniceanu”, toţi de la catedra de limbă română, au refuzat să facă parte din comisiile de corectare şi aceştia fiind înlocuiţi de către Inspectoratul Şcolar cu dascăli de la gimnaziu.

“Nu înţeleg atitudinea colegilor noştri. Ar fi trebuit să aibă mai mult respect faţă de protestul nostru. Dacă sunt din alte şcoli, n-ar avea ce să caute la cele două licee. Încercăm să boicotăm în continuare, prin neparticiparea la aceste simulări. Probabil aşa se va întâmpla şi la celelalte probe”, a spus Sorin Ţiplea, preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere din Învăţământ (UJSLI) Vaslui. 

Citeşte şi: 

Profesorii vasluieni boicotează simularea examenului de bacalaureat

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite