Primul hoţ din judeţul Vaslui care scapă de condamnare, ca urmare a împăcării părţilor, este un poliţist!

0
0

Condamnat de Judecătoria Vaslui la patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, un poliţist din judeţul Vaslui a scăpat de condamnare după ce a căzut la înţelegere cu supermarketul de unde a sustras 17 brelocuri. Politistul activează în continuare în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Potrivit noului Cod Penal, intrat în vigoare la 1 februarie,  pe lângă reducerea la jumătate a limitelor de pedeapsă, în cazul infracţiunilor de furt, împăcarea părţilor, exonerează de răspundere penală inculpaţii. În cazul agentului Marius Vasilică Diaconu, Curtea de Apel Iaşi, instanţa care judeca recursul formulat de poliţist împotriva sentinţei de condamnare, a luat act de înţelegerea părţilor, pronunţând vineri hotărârea prin care a încetat procesul penal.


Agentul Diaconu, fost adjunct al şefului Postului de Poliţie Ştefan cel Mare a fost prins în flagrant de agenţii de pază ai supermarketului Kaufland din municipiul Vaslui în timp ce în timp ce încerca să părăsească magazinul având ascunse prin haine nu mai puţin de 17 brelocuri, a căror valoare depăşea cu puţin 70 lei. Agenţii de pază l-au observat pe camerele de supraveghere, în timp ce dădea târcoale standului cu brelocuri, luând câte unul câte unul de pe raft.Iniţial, poliţistul nu a avut nicio explicaţie pentru bunurile găsite prin ascunse prin mânecele hainei şi în pantaloni, devenind chiar violent cu agenţii de pază, avertizându-i că el este.. poliţist. La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj de Poliţie, care avea să constate că hoţul prins de agenţi este un coleg de-al lor. Marius Vasilică Diaconu era îmbrăcat civil în momentul comiterii faptei, fiind în timpul liber.


În faţa procurorilor şi judecătorilor poliţistul a încercat să găsească o scuză pentru gestul său, invocând că a pus în haine respectivele brelocuri pentru că nu erau coşuri la intrararea în magazin. Cu toate acestea, a pledat vinovat, solicitând să fie judecat prin procedura simplificată, bazată pe acordul de recunoaştere.
În vârstă de 24 de ani,  Marius Vasilică Diaconu a fost angajat în Poliţie în primăvara anului trecut, după absolvirea Şcolii de agenţi “Vasile Lascăr” din Câmpina. Odată cu trimiterea în judecată,  agentul şi-a continuat activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. El a fost retras din activitatea operativă, fiind pus la dispoziţia inspectorului-şef , executând activităţii dispuse de acesta. Odată încetat procesul penal împotriva sa, poliţistul prins la furat îşi va relua activitatea operativă. Reprezentanţii IPJ Vaslui au anunţat că aşteaptă comunicarea instanţei de la Iaşi pentru a fi reglementată situaţia agentului Diaconu.

Citeşte şi: 

Un vasluian a ajuns la spital plin de vânătăi şi cu urme de electroşocuri. Trei poliţişti, acuzaţi că l-au bătut în postul de poliţie

Deţinut vasluian eliberat după noul Cod, din nou la închisoare

Mai multe - Vaslui

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite