Primăria Negreşti cere 300.000 de lei pentru racordarea la gaz a spitalului din localitate, deşi unitatea spitalicească este închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Orăşenesc din Negresşti FOTO:adevarul
Spitalul Orăşenesc din Negresşti FOTO:adevarul

Primăria oraşului Negreşti a cerut 300.000 de lei pentru racordarea la reţeaua de gaz metan a spitalului din localitate, aflat în litigiu cu o clinică privată de doi ani, de când Guvernul de atunci a decis închiderea mai multor unităţi spitaliceşti din ţară.

Potrivit Mediafax, primarul Vasile Voicu a declarat că a solicitat Prefecturii Vaslui şi Consiliului Judeţean bani pentru acordarea spitalului din oraş la reţeaua de gaz, „în perspectiva în care autorităţile locale vor câştiga litigiul cu clinica privată", iar unitatea medicală va putea fi redeschisă.

Până în prezent, reprezentanţii Primăriei Negreşti nu au făcut demersuri pentru redeschiderea spitalului din oraş, aşteptând o decizie privind litigiul.

„Noi vrem să racordăm spitalul la reţeaua de gaz în perspectiva în care vom câştiga litigiul cu acea clinică privată şi vom redeschide unitatea spitalicească. Am solicitat în scris suma de 300.000 de lei atât la Prefectură cât şi la Consiliul Judeţean în ideea de o prinde în bugetul de investiţii pe acest an", a declarat primarul Vasile Voicu.

La rândul lor, reprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui spun că instituţia va acorda „cât va putea de la buget pentru Primăria Negreşti", iar autorităţile locale vor decide ce vor face cu banii.

„Este oportună această investiţie dacă vom da spitalul în folosinţă. Consiliul Judeţean Vaslui va acorda cât va putea de la buget pentru Primăria Negreşti, iar autorităţile de acolo vor decide ce vor face cu banii", a precizat vicepreşedintele CJ Vaslui Vasile Mihalachi.

Primăria Negreşti nu a făcut până în prezent demersuri pentru redeschiderea spitalului din oraş, motivând că unitatea medicală se află în litigiu cu o clinică privată din Bucureşti cu care Consiliul Local a încheiat, în vara lui 2011, un contract de concesiune prin care clinica respectivă îşi asuma că îşi va desfăşura activitatea în spital. Întrucât acest lucru nu s-a întâmplat în termenul convenit de cele două părţi, CL Negreşti a reziliat contractul de concesiune, ceea ce a determinat clinica privată să dea în judecată autorităţile locale.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite