Prima vacanţă a fetiţei din Vaslui care îşi dorea doar piure cu carne, oferită de un grup de profesori din Moieciu: ”A fost ca un paradis”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roxana, fetiţa sărmană din Vaslui care a emoţionat o ţară întreagă după ce a mărturisit că ar mânca piure cu carne şi un pachet de biscuţi, a părăsit pentru prima dată satul natal pentru a merge într-o vacanţă.

Copila de 9 ani, alături de fraţii ei, s-a bucurat de prima vacanţă din viaţa sa. Un grup de cadre didactice din Moieciu de Jos, judeţul Braşov, ajutaţi de elevi şi părinţi, impresionaţi de povestea fetiţei, i-au oferit o vacanţă la munte.  

Roxana a vizitat castelul Bran, a făcut drumeţii şi a vizitat parcul de dinozauri de la Râşnov. Mai mult, pentru a uita de vremurile când mergea noaptea flămândă la culcare gazdele au dus-o la un restaurant, unde a fost răsfăţată cu preparate delicioase. Bucuria primei vacanţe a copleşit-o pe fetiţă, care a mărturisit că a fost ”ca un paradis” săptămâna petrecută la munte. 

Roxana are patru fraţi, tatăl este bolnav şi imobilizat la pat, iar mama are grijă de toţi. Cei şapte trăiesc din ajutorul social şi din alocaţii. Iar după ce a apărut într-un material difuzat de Ştirile PROTV, mulţi oameni le-au sărit în ajutor.

Între timp, la Puşcaşi, fundaţia Casa Share continuă lucrările pentru noua casă a Roxanei, fiind turnată fundaţia şi ridicate zidurile. ”Până de Crăciun Roxana o să aibă o casă nouă şi nu o să mai ducă lipsă de nimic. O sprijinim cu toţii să-şi îndeplinească visul!”, a transmis Bogdan Tanasă, cel care coordonează proiectul Casa Share. Casa Roxanei este cea de-a 19-a casă construită doar din donaţiile făcute prin SMS-uri şi distribuiri pe Facebook.

Cazul fetiţei de 9 ani din localitatea vasluiană Puşcaşi, care mergea flamândă la şcoală, fără pachet, şi visa la un piure cu carne şi salată a stârnit un val de emoţie impresionant în rândul opiniei publice.
Fetiţa mergea flămândă la şcoală, pentru că familia nu avea bani pentru pachet, nu îşi dorea nici păpuşi, nici alte jucării, atunci când a fost întrebată de reporteri care sunt dorinţele ei.
„Ceilalţi copii au pachete. Eu, nu. Mi-ar plăcea să mănânc biscuiţi, un piure cu carne, o salată”, acesta a fost declaraţia cu care copila de 9 ani din localitatea vasluiană Puşcaşi a sensibilizat oameni din toate colţurile ţării şi din străinătate, care au venit în sprijinul familiei sărmane.

Personale care doresc să susţină proiectul ”Casa Share” pot ajuta printr-un SMS la numărul 8844 cu mesajul „CASA” sau prin folosirea următoarelor date de contact:
Tănasă Bogdan, Banca Raiffeisen, Iaşi, România, cod poştal 700049.
Cont IBAN în Lei: RO37 RZBR 0000 0600 0633 4312
Cont Iban în EURO: RO29 RZBR 0000 0600 0357 8104
Cod Swift: RZBR, COD Bic: ROBU la ambele conturi.
PayPal: bogdantanasa75@yahoo.com.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite