PSD păstrează vacant postul de preşedinte al Consiliului Naţional, deţinut de Adrian Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase l-a lansat în politică ep Victor Ponta Foto: Adevărul
Adrian Năstase l-a lansat în politică ep Victor Ponta Foto: Adevărul

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, astăzi, că social-democraţii nu vor face alegeri la Congresul din aprilei pentru postul de preşedinte al Consiliului Naţional, post deţinut de Adrian Năstase.

Preşedintele PSD, Victor Ponta,  a explicat astăzi,  că la următorul Consiliu Naţional al formaţiunii, care va preceda Congresul PSD din 19 - 20 aprilie, nu se va alege nicio persoană pentru funcţia de preşedinte al CN, ocupată de Adrian Năstase până în momentul încarcerării.
Ponta a arătat că revenirea lui Adrian Năstase în PSD se va face în conformitate cu prevederile Legii partidelor politice şi ale hotărârii judecătoreşti dată în cazul acestuia.

El  a spus că social-democraţii nu pot face derogări de la lege în cazul lui Năstase, dar pot lua decizii politice în ce priveşte funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional.

„Noi nu putem face derogări de la lege în partid. Ce putem adopta sunt decizii politice, iar decizia de a păstra vacantă funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional e politică. Nimeni nu ne poate obliga să facem alegeri pentru ea“, a spus Ponta.

Ponta a mai spus că va discuta personal cu Adrian Năstase despre revenirea acestuia în PSD şi despre ceea ce va dori să facă acesta în politică.

„Toate aceste lucruri eu personal vreau să le discut cu Adrian Năstase. Primul lucru - îmi doresc ca azi să fie liber, alături de familie, apoi discut cu domnia sa şi numai apoi vă spun ce decizie politică luăm. O decizie politică nu poate fi luată împotriva prevederilor legale sau ale prevederilor unei hotărâri judecătoreşti“, a spus Ponta.

El a arătat că, din punct de vedere politic, Adrian Năstase a fost întotdeauna considerat o personalitate importantă pentru PSD şi nimeni din PSD nu s-a dezis sau ruşinat cu Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite