Prădător sexual de Vaslui. A profitat de slăbiciunile legii pentru a teroriza toți locuitorii unei comune

0
Publicat:

Un bărbat de 28 de ani face legea într-un sat din județul Vaslui prin violență și amenințări. Condamnat pentru răpirea unei eleve de 14 ani, individul își continuă fărădelegile și după eliberarea condiționată din închisoare.

Eleva a fost răpită de tânărul de 28 de ani chiar din școală FOTO Shutterstock
Eleva a fost răpită de tânărul de 28 de ani chiar din școală FOTO Shutterstock

Nicușor Cucu, un tânăr de 28 de ani, a fost trimis în judecată pentru act sexual cu un minor și este judecat și într-un alt dosar și pentru lovire și alte violențe. Bărbatul a devenit cunoscut în întreaga țară în 2018 după ce a intrat înarmat cu un cuțit în școala Mihai Eminescu din localitatea vasluiană Oşeşti şi a ameninţat o profesoară că o va omorî dacă nu îi va permite unei eleve să îl urmeze.

Fata s-a opus, iar individul a tăiat-o cu un cuțit la o mână. După ce a sechestrat-o pe elevă, agresorul a dus-o la locuinţa unor rude dintr-un sat vecin, unde au fost găsiţi de poliţişti după mai multe ore de căutări. Agresiunea este fără precendent pentru o unitate de învăţământ din judeţul Vaslui.

A fost condamnat la patru ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, loviri sau alte violenţe, ameninţare şi violarea sediul profesional, dar după doi ani a fost liberat condiționat.

Agresorul dorea, cu orice preţ, să continue o relaţie cu o elevă de clasa a VIII-a, însă atât faţa, cât şi părinţii acesteia, i-au solicitat tânărului să o lase în pace, spunându-i că este prea mică pentru a fi implicată într-o relaţie de cuplu. Mai mult, părinţii l-au avertizat că îl vor da pe mâna poliţiei dacă nu le va lăsa fiica în pace.

„Vă iau gâtul”

Pentru a se asigura că fiicei lor nu i se va întâmpla nimic rău, părinţii mergeau să o întâmpine la ieşirea de la cursuri, fata învâţănd după amiază. La fel s-a întâmplat şi pe 29 martie 2018.

În timp ce se îndreptau spre şcoală, mama şi tatăl fetei de 14 ani s-au întâlnit pe drum cu Nicuşor Cucu, iar între aceştia a izbucnit un conflict verbal, tânărul ameninţându-i pe cei doi că îi va omorî dacă nu îl va lăsa să aibă o relaţie cu fiica lor.

Apoi, s-a îndreptat spre şcoală. Eleva, care îşi aştepta părinţii, l-a observat pe tânărul de 28 de ani pe fereastră şi, de frică, a mers să ceară ajutorul profesorului de serviciu. 

O profesoară l-a întâmpinat pe tânăr, spunându-i că eleva a terminat cursurile şi a plecat spre casă. După doar patru minute, aflând că minora se afla în şcoală, a revenit la unitatea şcoală şi înarmat cu un cuţit a intrat în cancelarie, acolo unde între timp ajunsese şi mama fetei.

Agresorul a ameninţat cu cuţitul pe profesoară şi pe mama fetei, spunându-le că „le va lua gâtul” dacă nu o vor lăsa pe minoră să îl însoţească. Fata a încercat să se împotrivească, însă a fost tăiată cu cuţitul la braţ. 

Părinții, paralizați de frică

Nicuşor Cucu şi-a recunoscut parţial faptele. A negat că ar fi sechestrat eleva de 14 ani, susţinând că aceasta l-ar fi însoţit de bună voie.

„Apărările inculpatului că nu ar fi ameninţat pe persoanele vătămate şi nu ar fi intrat cu cuţitul în şcoală sunt infirmate de probatoriul administrat în cauză. În ceea ce priveşte susţinerile acestuia cu privire la faptul că persoana vătămată a mers la locuinţa sa fără a fi forţată, instanţa constată că acestea sunt nefondate, având în vedere împrejurările în care s-au petrecut faptele. Astfel, în condiţiile în care persoana vătămată în vârstă de 14 ani, ameninţată şi tăiată cu cuţitul de inculpat, văzând că acesta a sfidat, pe rând, instituţia şcolii, pătrunzând în cancelarie şi ameninţând-o pe profesoara sa, continuând să-i ameninţe părinţii, care de teama de a nu i se întâmpla ceva rău fiicei lor nu au putut practic să reacţioneze, culminând cu atitudinea de total dispreţ faţă de organele de poliţie, pe care efectiv le-a ignorat, nu se poate reţine că aceasta l-a însoţit pe inculpat la locuinţa sa de bună voie, ci a făcut aceasta fiind constrânsă moral de conduita extrem de agresivă a acestuia”, au concluzionat judecătorii în decizia de condamnare.

Scrisori de amenințare din închisoare

După ce a ajuns în închisoare, Nicuşor Cucu a trimis mai multe scrisori elevei de 15 ani. Iniţial i-a scris pentru a-şi cere iertare şi a-i solicita să se împace cu el. Ulterior, văzând că minora nu are nicio reacţie, a început să îi trimită scrisori de ameninţare, avertizând-o că, după ce va ieşi din puşcărie, o va desfigura şi pe ea şi pe părinţi sau că o să asiste la cum o să-i violeze mama.

Deţinutul i-a ameninţat și pe părinţii fetei, afirmând că singura lor scăpare va fi să plece în lume, în caz contrar „le va face felul”, chiar dacă se va întoarce în puşcărie. În ultimele luni, familia fetei a primit şase astfel de scrisori, în care sunt ameninţaţi cu mutilarea, violul sau omorul.

Într-una dintre scrisorile adresate victimei, deţinutul a desenat un cuţit pe care a scris „iubesc această frumuseţe”. Îngrijoraţi că tânărul ar putea fi capabil să le facă din nou rău, părinţii minorei au depus plângere la Poliţie pentru ameninţare.

„Îţi rup un picior şi o mână”

La rândul său, primarul comunei a sesizat Poliţia şi Protecţia Copilului, tânărul de 28 de ani fiind acuzat că ar mai fi avut relaţii şi cu alte eleve din sat. Nu a durat mult până când și edilul s-a trezit cu scrisori de amenințare.

Deţinutul i-a reproșat că l-a  reclamat autorităţilor. Iată un fragment din scrisoarea trimisă primarului: „Dragul meu b..., află despre mine că sunt bine. Băi jegosule, de ce nu-ţi vezi de treaba ta? Ce ţi-am fãcut eu…? Lasă că o să ne vedem noi şi o să discutăm ca de la primar la cetăţean şi mai vedem noi cum stă treaba. O să te f... în c.... F.. morţii mă-tii de analfabet. Ai ajuns primar? Lasă că dacă pun mâna pe tine, îţi rup un picior şi o mână, jur pe sufletul meu că o să-ţi pară rău pentru ce ai făcut. Pentru o jigodie ca tine sunt dispus să mai fac cinci ani de puşcărie.”

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite