Poliţiştii cu nevoi speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Soare (stânga) şi jandarmul care se pregăteşte să urce în maşina parcată „pe interzis“
Ştefan Soare (stânga) şi jandarmul care se pregăteşte să urce în maşina parcată „pe interzis“

Un bărbat infirm din Focşani a fost lăsat fără loc de parcare în piaţă de oamenii legii veniţi la shopping.

Focşăneanul Ştefan Soare, în vârstă de 35 de ani, a suferit în urmă cu trei ani un grav accident de circulaţie, în urma căruia medicii au fost nevoiţi să-i amputeze un picior. El are o proteză, se ajută în mers de cârje şi se deplasează cu o maşină căreia i-a făcut modificări.

În urmă cu două zile, Ştefan a mers în Piaţa Moldovei din Focşani să-şi facă cumpărături. A avut surpriza să constate că, pe locul rezervat persoanelor cu handicap, era parcată o maşină a Poliţiei, deşi în jur mai existau şi alte locuri libere.

„Nu mă aşteptam să găsesc chiar autoturismul Poliţiei pe acel loc. M-am gândit că poate s-a întâmplat ceva. Am aşteptat câteva minute, apoi poliţistul şi jandarmul şi-au făcut apariţia la maşină. Veneau de la cumpărături. Am scos telefonul şi am început să-i filmez, i-am întrebat dacă au păţit ceva, dar m-au ignorat complet. Puteau să-mi răspundă frumos şi înţelegeam", a declarat Ştefan Soare. Mai mult decât atât, tânărul a fost la un pas să fie călcat de poliţistul furios care se afla la volan.

Apăraţi de şefi

Filmarea şi fotografiile făcute de tânăr au ajuns şi la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vrancea, însă şefii le-au luat apărarea subalternilor. „Poliţiştii care au parcat maşina pe locul destinat persoanelor cu handicap se aflau în misiune. Au fost să aplaneze un conflict în piaţă şi, pentru că nu voiau să blocheze traficul, au parcat acolo. Nu vor fi sancţionaţi pentru că se aflau în misiune", a precizat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al Poliţei Rutiere.

În filmarea făcută de persoana cu handicap se poate vedea însă că jandarmul tocmai îşi cumpărase de la piaţă o pungă cu fursecuri. Potrivit legislaţiei locale, autoturismele găsite pe locurile marcate special pentru persoanele cu handicap sunt luate de serviciul Primăriei Focşani, care se ocupă cu ridicarea maşinilor.

„Automat este anunţat serviciul de ridicări. Amenda este de 240 de lei pentru parcarea pe locul persoanelor cu handicap şi 300 de lei pentru a-şi recupera maşina", a declarat Ion Gheorghe, şeful Poliţiei Locale Focşani.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite