Poliţiştii cărora le plouă în cap la birou. Acoperişul a ars într-un incendiu, iar şefii de la judeţ „respectă proceduri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit pompierilor, o suprafaţă 200 de metri din acoperiş a fost deteriorată
Potrivit pompierilor, o suprafaţă 200 de metri din acoperiş a fost deteriorată

Sediul unui post de poliţie situat în apropierea municipiului Vaslui arată ca după bombardament de mai bine de cinci luni. Poliţiştilor le plouă în cap, iar în cazul unor rafale de vând acoperişul şubred care a mai rămas pe clădire este un pericol pentru trecători.

Postul de Poliţie Muntenii de Jos din judeţul Vaslui a fost afectat de un incendiu, produs în noaptea de 8/9 ianuarie anul curent. Atunci, un scurt circuit a fost la un pas să facă scrum întrega clădire. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperiş. Misiunea pompierilor s-a dovedit a fi destul de dificilă având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile (vânt extrem de puternic şi temperatură geroasă) precum şi vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens.

Pompierii au reuşit să lichideze incendiul în limitele găsite, înainte ca flăcările să se propage şi în interiorul clădirii, însă au ars circa 60 metri pătraţi  şi s-au degradat 140 metri pătraţi din acoperişul pe structură din lemn şi învelitoare din tablă.  

Deşi au trecut cinci luni de la incendiu, acoperişul clădirii, în incinta căreia se află şi locuinţa de serviciu a şefului de post, nu a fost schimbat sau reparat. Cei trei poliţişti care îşi desfăşoară activitatea la Muntenii de Jos refuză să arate în ce condiţii muncesc, deşi toţi oamenii din sat ştiu că în postul lor plouă şi bate vântul.

Oficialii inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui afirmă că trebuie respectate o serie de proceduri.  

”De la serviciul Logistică a fost întocmită şi trimisă întreaga documentaţie. Este în curs de finalizare aprobarea. Totuşi, ţine de anumite proceduri de lucru, de avize. Va urma procedura de achiziţii”, a precizat Loredana David, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui. 

Oamenii din sat fac haz de necaz şi spun că au un post de poliţie ”decapotabil”. S-ar oferi să-i ajute ei pe poliţişti să repare acoperişul, dacă li s-ar oferi materiale. “Îi ajutăm cu mâna de lucru noi, altceva nu putem să facem. Lucrez în construcţii, îi pot ajuta. E riscant că poate să cadă oricând ori peste o maşină, ori în cap la cineva”, afirmp un localnic din Muntenii de Jos.

politia munteni vaslui
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite